• 瀏覽: 3,368
  • 回覆: 35
本港新增4254宗新冠病毒確診,包括4019宗本地感染及235宗輸入個案。新增6宗死亡個案。 學校新呈報個案有940宗,涉及784名學生及156名教職員,來自558間學校。有365間學校在過去7日有兩宗或以上個案。 當局建議9間學校的部分班別要停面授課一星期,包括位於南區的聖士提反書院附屬小學,六年...

居高不下, 各位小心身體健康。

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1660368-20220801.htm?spTabChangeable=0

少左 d

很多人都麻木了,人類的悲哀

日日四千幾又點? 政府咪一樣唔做嘢。

又死6件,為香港經濟犧生下啦。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-8-1 18:34 發表
少左 d
我發覺好多次都係跌跌下又反彈一下勁,好似啲股票升浪。

引用:
原帖由 discuss-5 於 2022-8-1 18:39 發表
又死6件,為香港經濟犧生下啦。
感謝佢哋為地產黨嘅甲級寫字樓租值犧牲!!!

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-8-1 18:39 發表

我發覺好多次都係跌跌下又反彈一下勁,好似啲股票升浪。
希望確診宗數繼續向下跌

d紅黃碼仲乜搞成個月都未實行,快d啦

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-8-1 18:47 發表

希望確診宗數繼續向下跌
唔係你希望就得嘅,要人做嘢先會改變到呢個趨勢。

引用:
原帖由 ic310 於 2022-8-1 18:48 發表
其實冇乜用,淨係捉抵港人士有乜用?
而家越嚟越興帶住病毒去返工。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-8-1 18:47 發表

希望確診宗數繼續向下跌
冇病假的不會上報,加一倍差不多。

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-8-1 18:33 發表
本港新增4254宗新冠病毒確診,包括4019宗本地感染及235宗輸入個案。新增6宗死亡個案。 學校新呈報個案有940宗,涉及784名學生及156名教職員,來自558間學校。有365間學校在過去7日有兩宗或以上個案。 當局建議9間學校的部分班別要停面授課一星期,包括位於南區的聖士提反書院附屬小學,六年...

每日四千幾宗, 社會好似視作等閒;咩心態??

1個唔吏睇醫生、食藥、係屋企可以自己好返啲病毒🦠、重驚來重乜

引用:
原帖由 ic310 於 2022-8-1 18:48 發表
香港缺乏真正IT人才!!

主題標籤 #確診
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]