• 瀏覽: 7,399
  • 回覆: 21
廉政公署今日(1日)落案起訴一名物業買家,控告他涉嫌訛稱購買一個單位自住,以欺詐一間銀行及香港按證保險有限公司向其批出一筆約780萬元的8成按揭貸款。 被告許智豐(38歲),消防處高級消防隊長,被控2

唔好以為偷偷出租自住樓就無事!

新聞來源連結:

https://topick.hket.com/article/3316560?r=cpstna

罪成要打包兼坐監

連份工都無埋

有公職在身嘅人,真係唔好申請呀!好容易奶嘢。除咗冇咗份工仲要受靶。

做得HKMC按保就要簽份自住聲明
個個以為有租客幫你供樓咁爽

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2022-8-1 16:48 發表
做得HKMC按保就要簽份自住聲明
個個以為有租客幫你供樓咁爽
僥倖之心。

冰山一角

自從2019年黑暴之後,我對消防員好失望,佢哋消防員見住普通市民俾人打袖手旁觀,警察拉人消防放人!為咗討好黑暴舔光環不擇手段!仲有部份消防員參與黑暴打警察破壞社會!
我唔會忘記!

今日呢啲消防員嘅醜聞我不感意外,不竟佢地條債有L排還!😌

引用:
原帖由 todayhomenet 於 2022-8-1 16:53 發表

僥倖之心。
無人叫佢借咁盡

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-8-1 16:44 發表
有公職在身嘅人,真係唔好申請呀!好容易奶嘢。除咗冇咗份工仲要受靶。
消防人渣…人格係咁上下

好呀, 一定要拉呢D消防..

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-8-1 16:44 發表
問題係條友犯法講大話, 借8成報自住, 抵比人拉.

引用:
原帖由 畢架山人.歡歡 於 2022-8-1 17:12 發表

消防人渣…人格係咁上下
拉得好..
消防內藏好多黃絲黑暴, 2019時班黃消防相當針對警察..

引用:
原帖由 johnchu777 於 2022-8-1 17:16 發表

問題係條友犯法講大話, 借8成報自住, 抵比人拉.
中伏!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]