• 瀏覽: 2,138
  • 回覆: 14
美國眾議院議長佩洛西公布出訪亞洲行程,包括新加坡、馬來西亞、南韓及日本,沒有提台灣。 佩洛西在聲明中說,此行將聚焦印太地區的相互安全、經濟夥伴關係和民主治理。

可唔可以一人留一句說話問候佢
唔那係笠水呀

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1660198-20220731.htm

引用:
原帖由 道士 於 2022-7-31 23:25 發表
美國眾議院議長佩洛西公布出訪亞洲行程,包括新加坡、馬來西亞、南韓及日本,沒有提台灣。 佩洛西在聲明中說,此行將聚焦印太地區的相互安全、經濟夥伴關係和民主治理。

可唔可以一人留一句說話問候佢
唔那係笠水呀

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1660198-20220731.htm
其實我都唔信佩洛西真係會訪台,對老美都無著數。
睇黎都係吹下水多。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-7-31 23:33 發表

其實我都唔信佩洛西真係會訪台,對老美都無著數。
睇黎都係吹下水多。
咁買左啲花生點算?

引用:
原帖由 道士 於 2022-7-31 23:34 發表

咁買左啲花生點算?
繼續食囉!
大陸而家不停演習都幾好睇呀!

偷渡去

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-7-31 23:42 發表

繼續食囉!
大陸而家不停演習都幾好睇呀!
真係第一次聽中國五個地方同時軍演

引用:
原帖由 寒冷方正的蘿蔔 於 2022-7-31 23:42 發表
偷渡去
堂堂老美第三號人物要偷渡去,仲要向全世界暗示話要去台灣,如果佢唔去真係丟曬老美的臉

佩雞不如改名叫縮骨姐啦!

引用:
原帖由 billy80 於 2022-7-31 23:57 發表
佩雞不如改名叫縮骨姐啦!
帶頭反華縮骨姐,都可以叫他做案底姐,它在中國是有犯罪紀錄的。

肥佬蓬佩奧任期完之前冇幾耐都話要去台灣訪問。
中國反應強烈。
結果佢冇去。
而家似乎歷史重演。
個肥佬後來去過台灣,但當時佢已經係平民。

引用:
原帖由 tam_n 於 2022-8-1 00:01 發表
肥佬蓬佩奧任期完之前冇幾耐都話要去台灣訪問。
中國反應強烈。
結果佢冇去。
而家似乎歷史重演。
個肥佬後來去過台灣,但當時佢已經係平民。
肥佬同侵侵一9樣,天天China,睇今次佢地表現,佩洛西返到去都天天畀人笑到面黃,還未計國際社會其他國家。

估條臭西都會玩到底,或話用私人名義到訪台灣見菜菜子,阿爺吹佢唔漲喎咁

引用:
原帖由 dsq222 於 2022-8-1 00:08 發表
估條臭西都會玩到底,或話用私人名義到訪台灣見菜菜子,阿爺吹佢唔漲喎咁
佢如果落台之後再去,阿爺唔會理佢,如果他在位其實去,被認作為侵略活動,破壞中國與美國建交時的承諾,假使不軍事行動,可能老美轉為代辦,終止雙方貨物及合同。

引用:
原帖由 道士 於 2022-7-31 23:52 發表

堂堂老美第三號人物要偷渡去,仲要向全世界暗示話要去台灣,如果佢唔去真係丟曬老美的臉
唔。得呀

淆底西

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]