• 瀏覽: 11,431
  • 回覆: 68
+2
沙田有行山人士懷疑被雷電擊中昏迷,送院後證實不治。 時發早上約9時45分,現場是沙田女婆山近三兄弟石。警方表示,5名行山人士,包括4男1女,起步約30分鐘後,其中一名23歲男子懷疑被雷電擊中倒地,同行者隨即報警求助。人員接報到場,直升機將昏迷的傷者救起,並送往東區醫院救治。 天文台在今日凌晨1時45分發出雷暴警告,有效時間至今日中午12 時,預料香港有狂風雷暴,而天文台於今早10時,亦一度發出黃色暴雨警告信號。

渡雷劫失敗了,可惜了…差點又多一大仙。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/行山時懷疑被雷電擊中男子送院後不治-063740681.html

阿彌陀佛

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2022-7-30 15:31 發表
沙田有行山人士懷疑被雷電擊中昏迷,送院後證實不治。 時發早上約9時45分,現場是沙田女婆山近三兄弟石。警方表示,5名行山人士,包括4男1女,起步約30分鐘後,其中一名23歲男子懷疑被雷電擊中倒地,同行者隨即報警求助。人員接報到場,直升機將昏迷的傷者救起,並送往東區醫院救治。 天文台在今日凌晨1時45分發出雷暴警告,有效時間至今日中午12 時,預料香港有狂風雷暴,而天文台於今早10時,亦一度發出黃色 ...
無啦啦比雷劈, 都唔慌係好人.

今朝不停行雷

行遠山都唔睇下天文臺,有雷暴就唔應該行啦,仲要到12點。

廿零歲,都係嗰類啦,唔錯

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2022-7-30 15:31 發表
沙田有行山人士懷疑被雷電擊中昏迷,送院後證實不治。 時發早上約9時45分,現場是沙田女婆山近三兄弟石。警方表示,5名行山人士,包括4男1女,起步約30分鐘後,其中一名23歲男子懷疑被雷電擊中倒地,同行者隨即報警求助。人員接報到場,直升機將昏迷的傷者救起,並送往東區醫院救治。 天文台在今日凌晨1時45分發出雷暴警告,有效時間至今日中午12 時,預料香港有狂風雷暴,而天文台於今早10時,亦一度發出黃色 ...
睇小說話,過到天雷九刦的話,佢可以超脫飛升,但可惜!

黃雨又行雷仲去行山?

雷神返咗巴西喎,騰雲駕霧來香港打雷,接咗玉皇上帝意旨咪?

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-7-30 18:02 發表
雷神返咗巴西喎,騰雲駕霧來香港打雷,接咗玉皇上帝意旨咪?
你講緊A隊長呀?!

引用:
原帖由 Freemantho 於 2022-7-30 16:40 發表

無啦啦比雷劈, 都唔慌係好人.
又唔好咁講,可能佢英勇作戰,擋了氣體流酸,高熱火炎,鉄甲飛拳,魔神寶劍,最後不敵雷電轟擊被K.O啫

https://youtu.be/UdIDgMX0050

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-7-30 16:41 發表
今朝不停行雷
係啊,見行咁密,我都改左行引水道,唔上山

雷暴警告時期, 戶外活動要小心注意安全...

R.I.P....

有冇人關心呢個, 唔好淨係 講 mirror 單嘢啦。

自己找死就係抵死.
政府庫房省回5000元消費券.

主題標籤 #天文台
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]