• 瀏覽: 12,001
  • 回覆: 91
天水圍一名18歲少女周二(26日)墮樓身亡。據了解,她生前在微博遭一群自稱「廁妹」的網民網絡欺凌,最終在網上直播輕生過程。死者母親現已經報警,將蒐集證據提起訴訟。

事發在周二(26日)下午5時許,警方接獲天水圍天逸邨保安報案,指發現一名女子倒臥在停車場對開地下,懷疑她從高處墮下。警方接報後到場,證實女事主當場死亡

咁後生何必呢,仲要直播俾人睇,RIP

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/本地/珍惜生命-疑受網絡欺凌-天水圍18歲少女直播自殺身亡/331169

香港人情商真係低得可以, 與其學習IQ不如先練好EQ

引用:
原帖由 billyfung11 於 2022-7-29 16:23 發表
用咩條例告???
國安法,打殘死曱甴

引用:
原帖由 touya08 於 2022-7-29 16:25 發表
香港人情商真係低得可以, 與其學習IQ不如先練好EQ
EQ好重要

害人害己
請勿轉貼   

引用:
原帖由 人之初大大 於 2022-7-29 16:18 發表
天水圍一名18歲少女周二(26日)墮樓身亡。據了解,她生前在微博遭一群自稱「廁妹」的網民網絡欺凌,最終在網上直播輕生過程。死者母親現已經報警,將蒐集證據提起訴訟。

事發在周二(26日)下午5時許,警方接獲天水圍天逸邨保安報案,指發現一名女子倒臥在停車場對開地下,懷疑她從高處墮下。警方接報後到場,證實女事主當場死亡

...
勇於去死
反而唔夠膽面對班仆街

個個溫室大...........

網上有很多精神病患者,尤其是中國大陸,有超過兩億四千萬人有精神病患,而相關的精神健康支援乏善足陳.說甚麼,罵甚麼,不必較真,當放個屁就好了.

微博
網上直播

睇怕又係新移民後代

引用:
原帖由 hw1chan 於 2022-7-29 16:26 發表

EQ好重要
對, 有邊個無比人欺凌過, 輕則最緊要心態, 重則就要求助, 自己屈埋屈埋自覺無出路

唔係嘛,咁都唔call差人,又唔揾父母幫手,反而網上直播自殺?

而家的港女個腦裝也的?

認真就輸了... 

呢d情況call 上黎論壇都成班師兄會衝去幫拖啦,咪當論壇冇正義啦!係冇,都係黃那邊冇囉

RIP

微搏, 香港有人用咩?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]