• 瀏覽: 7,038
  • 回覆: 42
+2
據美國《國會山報》報道,美國參議院撥款委員會當地周四(28日)提議2023財年國防支出總額為8500億美元,創歷史新高。

美國經濟已經陷入衰退,政府仲不斷增加軍費,罔顧民生

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1859367/即時-國際-美國參議院公布8500億美元國防開支提案-創歷史新高

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 29-7-2022 10:57 發表
據美國《國會山報》報道,美國參議院撥款委員會當地周四(28日)提議2023財年國防支出總額為8500億美元,創歷史新高。

國會議員全部幫軍火商同石油公司打工

老美唔係話人哋國防開支大比例唔啱
擴軍咁話

自己先可以話自己民主

將中國變敵人就係為每年國防大鑊飯

應該好快又重啓QE印銀紙

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2022-7-29 10:57 發表

點'樣衰退,通脹唔代表衰退囉

依家先唻國防預算遲唔遲d啊, 又話人地偷你技術 查實係無技術又無錢

單向特欺拉訂戰鬥機器人第一期預備金都800億港幣
軍人用飛行器又2500億港元

引用:
原帖由 人之初大大 於 2022-7-29 11:04 發表
將中國變敵人就係為每年國防大鑊飯
冇你地助攻又如何求仁得仁呀,

引用:
原帖由 touya08 於 2022-7-29 11:12 發表
依家先唻國防預算遲唔遲d啊, 又話人地偷你技術 查實係無技術又無錢
咁點解你地隻新嘢又成隻肥電咁款

宋鴻兵的<貨幣戰爭>裡面提到, 
美聯儲借出的 8500億國債會變成貸款. 

最後這筆貨款存到商業銀行, 
銀行準備金大約只需 10%, 
即8500億的 90% (7650億)可以再借出去巿場... 
同理, 這 7650億借出的貸款最後又存到銀行.... 
銀行又再循環地把當中 90% 再借出去... 

如此,  8500億國債實際上就翻了 10倍, 
把 8萬5000億美元投放到巿場去... 
條數咁大O既有乜辦法通漲吖... 

搞來搞去只為增加軍費

係囉,花多啲錢啦

一個吸毒的西謊借錢去戒毒你們相信嗎??魔鬼就是鬼話連篇,要吸盡別人的血。

今次一隻高科技保温杯可能要加到 2000+ 美金一隻賣俾美軍。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]