• 瀏覽: 2,371
  • 回覆: 16
申訴專員宣布就審研房屋署「長者住屋」及「改建一人單位」的安排,今日(28日)起正式展開主動調查。申訴專員趙慧賢表示,本港...

公屋空置率高達6成, 唔係咁誇張吓化。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220728/mobile/bkn-20220728112823824-0728_00822_001.html

公務員加人工……

一班垃圾

要新要市區,仲有三次選擇機會,仁慈嘅政府俾d誠意跪响度求佢要喇😄

剛姓需求係上海幫制造的假像🤫
目的至在收割
因為東方國有制不能像公仔會西方那邊、制造各種金暴、次按、電曼、昆人把戲

咁要留返俾國內同胞吖嘛,唔係邊會一落嚟就咁快上到樓

6成冇人住?
有冇可能呀??

引用:
原帖由 loginiphone999 於 2022-7-28 13:48 發表
6成冇人住?
有冇可能呀??

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-7-28 13:20 發表
申訴專員宣布就審研房屋署「長者住屋」及「改建一人單位」的安排,今日(28日)起正式展開主動調查。申訴專員趙慧賢表示,本港...

公屋空置率高達6成, 唔係咁誇 ...
咁L過份? 如果係真,咁有關既房署人員要炒左佢至得
殺雞驚猴

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2022-7-28 13:51 發表

咁L過份? 如果係真,咁有關既房署人員要炒左佢至得
殺雞驚猴
申訴專員公署講喎, 咁都唔信?!

空置嘅長者住屋是否類似宿舍嘅單位呀,因為這類單位要共用廚廁,所以無人肯入住。以前有啲公屋單位可以編配給互不相識嘅人入住,共用單位內嘅設施,如果大家生活習慣不同,係好容易產生磨擦,嚴重嘅試過搞出人命,所以一般人都唔願意入住。這個編配政策不知有沒有取消,如果無,空置嘅情況肯定高啦

引用:
原帖由 公你贏,字我輸 於 2022-7-28 13:48 發表
咁要留返俾國內同胞吖嘛,唔係邊會一落嚟就咁快上到樓
就係雙飛先有呢樣問題

不如查吓回歸後房屋署班官有冇收利益,故意制造社會矛盾,所以公務員咁支持黑暴及黃瓜。

引用:
原帖由 來如雷霆收震怒 於 2022-7-28 13:48 發表

你憑乜作答?

特快公屋編配計劃,通常都係幾十年舊樓

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]