• 瀏覽: 2,618
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
美國疾病控制與預防中心(CDC)官員日前表示,該國發現了今年的首宗孕婦猴痘病例。

CBS報道指,該名孕婦已成功分娩,孕婦和新生兒情況良好,孕婦的猴痘並未在其懷孕期間傳染給腹中胎兒。新生嬰被注射了免疫球蛋白,這是一種抗體治療方法,已獲得美國食品和藥物管理局的許可。對此,美疾控中心警告,孕婦因猴痘而面臨嚴重後果的可能性增加。
另外,CDC表示全美已經報告了3846宗猴痘確診病例,成為全球報告猴痘病例最多的國家。病例最多的州是紐約州,其次是加利福尼亞州。

根本美國就爆猴豆爆到澎澎聲, 應該仲係最勁嗰個

但又屈好似源頭係他國. 無恥先係美國最大的疫災.

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1858819/即時-國際-美國發現首宗孕婦猴痘病例-未傳染腹中胎兒

懷孕都傳,胎兒邊個經手

繼尾國肺炎後,又有尾國猴痘,尾國不亡,世界不好

引用:
原帖由 寒冬富有蝦仁 於 2022-7-28 07:08 發表
繼尾國肺炎後,又有尾國猴痘,尾國不亡,世界不好
西班牙流感, 明明佢先係源頭, 就屈人
韓戰裡明明用生化武器, 又拒認, 如唔係那位記者肯出來作證, 美國一定話冇呢件事
....
愛滋, 又屈係猩猩..
沙士, 原來早在1999年, 美國已註冊這病毒, 就屈2003年的中國先係源頭,
到新冠, 雖然有類似美國勇這批杏同橙係度屈中國, 但都改不了美國係源頭這事實,

而家猴豆, 美國先係最大災區, 但又屈好似非洲定英國先係源頭,

真係無恥到跌渣.

莫非佢老公係雙性戀?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-7-28 06:59 發表
美國疾病控制與預防中心(CDC)官員日前表示,該國發現了今年的首宗孕婦猴痘病例。

CBS報道指,該名孕婦已成功分娩,孕婦和新生兒情況良好,孕婦的猴痘並未在其懷孕期間傳染給腹中胎兒。新生嬰被注射了免疫球蛋白,這是一種抗體治療方法,已獲得美國食品和藥物管理局的許可。對此,美疾控中心警告,孕婦因猴痘而面臨嚴重後果的可能性增加。
另外,CDC表示全美已經報告了3846宗猴痘確診病例,成為全球報告猴 ...
爆完美肺,又爆美猴豆,美國想玩細菌戰?

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-7-28 07:59 發表
莫非佢老公係雙性戀?
我覺得猴豆普通生活接觸都會中…..  

不容忽視啦 如果19病毒通 猴豆一齊夾嘅, 更加不堪設想, 雖然未殺到但係其實都可以研發下啲藥物, 或者諗下對策

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-7-28 07:59 發表
莫非佢老公係雙性戀?
美國喎,有乜畸形性行為做唔出?唔奇!

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2022-7-28 08:12 發表

爆完美肺,又爆美猴豆,美國想玩細菌戰?
可能美政府都好憎班國民!所以試驗白老鼠??

就地囉!

懷孕緊就唔好聖膠啦

如果生猴豆,有機會毀容喎,大件事囉

引用:
原帖由 touya08 於 2022-7-28 09:01 發表
懷孕緊就唔好聖膠啦
外國班咁鍾意重口味,忍到嗎?

又可共存

引用:
原帖由 ar2man 於 2022-7-28 08:42 發表

我覺得猴豆普通生活接觸都會中…..  
好似變種同新冠結合變成高傳染性

主題標籤 #猴痘 #確診
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]