• 瀏覽: 4,645
  • 回覆: 19
沙特阿拉伯王儲穆罕默德(Mohammed bin Salman)7月26日訪問希臘時宣布未來雙邊合作計劃,包括建造連接兩國電力網絡的電纜線,向歐洲提供更廉價的

歐洲缺能源。
咩卡舒吉、咩民主自油,放埋一邊啦先。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/sns/article/797123

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-7-27 17:58 發表
沙特阿拉伯王儲穆罕默德(Mohammed bin Salman)7月26日訪問希臘時宣布未來雙邊合作計劃,包括建造連接兩國電力網絡的電纜線,向歐洲提供更廉價的

民主人權自由又點?!石油貴過「普世價值」

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-7-27 17:58 發表

佢哋嘅所謂民主自由
只係針對中國㗎咋!

沙特你呢個時候賣平價油俾歐洲 同俄羅斯對著鋼

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2022-7-27 19:04 發表
沙特你呢個時候賣平價有俾歐洲 同俄羅斯對著鋼
沙特幫俄羅斯散貨就真。

引用:
原帖由 denniscwip 於 2022-7-27 18:09 發表

民主人權自由又點?!石油貴過「普世價值」
講得好,俾個讚你!

引用:
原帖由 loginiphone999 於 2022-7-27 18:40 發表

佢哋嘅所謂民主自由
只係針對中國㗎咋!
咁又唔止。
要石油時就係中東,要礦產就非洲、南亞等。
總之,就係按需要囉。

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2022-7-27 19:04 發表
沙特你呢個時候賣平價油俾歐洲 同俄羅斯對著鋼
產油國要高油價,肯定打好晒招呼。

引用:
原帖由 freemind1 於 2022-7-27 19:07 發表

沙特幫俄羅斯散貨就真。
有錢齊齊搵

民主自油攻義

係西方國家中,利益大過佢地成日9嗌的民主人權

王儲有心玩嘢,
帶血的石油,
你地要唔要?

沙特買俄油,
溝埋自己的,
再賣俾歐洲,
沙俄掩住半邊咀笑。

「包括建造連接兩國電力網絡的電纜線」