• 瀏覽: 12,129
  • 回覆: 33
契哥轉移技術大賺一筆
閹割版f35有L用
機載導彈都係西歐閹割版
武器外露,欠缺高度隱身能力
依家試飛完要唔要5至10年先至可以服役
等到2028年中國六代機都嚟緊
美國佬引擎
英國佬彈座椅
歐洲航電設備
南韓係唔係打算一世做鬼佬隻9先
韓國佬 又學咗譚仔 玩眼高手低

無 DSI 進氣道

最致命是無內置彈艙

起碼有F35嘅影子,而且唔使佢老美爹同意都可以起機

組裝手機就耍家,組裝戰機?

引用:
原帖由 亞裔閹割犬1842 於 2022-7-27 12:13 發表
契哥轉移技術大賺一筆
閹割版f35有L用
機載導彈都係西歐閹割版
美國佬引擎
英國佬彈座椅
歐洲航電設備
韓國佬 又學咗譚仔 玩 ...
韓國的KF-21 不是用來對付中國的,它是韓國和印尼合作搞得,最大目標是外銷,如果真的成功了,外銷市場還是挺看好的。半隱身的4.5代對着不隱身的4代機還是有極大優勢的。
另外,朝鮮未來最多也就是能得到中國的J-10 系列戰機,韓國的 KF-21 對J-10 的優勢不小。

引用:
原帖由 robin09 於 2022-7-28 10:03 發表

韓國的KF-21 不是用來對付中國的,它是韓國和印尼合作搞得,最大目標是外銷,如果真的成功了,外銷市場還是挺看好的。半隱身的4.5代對着不隱身的4代機還是有極大優勢的。
另外,朝鮮未來最多也就是能得到中國的J-10 系列戰機,韓國的 KF-21 對J-10 的優勢不小。
可以搶F16市場。

引用:
原帖由 robin09 於 2022-7-28 10:03 發表

對 J-35

手機咵啦啦,戰機屌那媽。

引用:
原帖由 亞裔閹割犬1842 於 2022-7-27 12:13 發表
契哥轉移技術大賺一筆
閹割版f35有L用
機載導彈都係西歐閹割版
美國佬引擎
英國佬彈座椅
歐洲航電設備
韓國佬 又學咗譚仔 玩 ...
呢架野係用來呃印尼佬投資

韓國佬只係軍火版富士康,美國其中一隻棋

不帶武器就算'隱形'的戰機

當然不能與中美俄相比,但作為起步點還是挺高的

引用:
原帖由 vanga 於 2022-7-28 11:11 發表

對 J-35
J-35 是全隱身+超音速巡航的標準五代機,對4.5代的 KF-21 是壓倒性優勢

引用:
原帖由 robin09 於 2022-7-28 19:40 發表

J-35 是全隱身+超音速巡航的標準五代機,對4.5代的 KF-21 是壓倒性優勢
韓國貨只係猴版隱形戰雞,想成功服役仲有好長嘅路要走。而且喺機載武器方面更加冇可能與中國頂級制導武器抗衡!

原來機載設備都係依賴外國入口, 即係受制於人
我諗印尼都係考慮不要再dup錢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]