• 瀏覽: 12,677
  • 回覆: 82
+3
秀茂坪今早發生奪命車禍,一輛擬送外賣綿羊電單車迎頭撞向一輛駛至的雙層九巴,59歲鐵騎士重創昏迷,送院搶救後不治,遺下妻子及年幼女兒,一

皮包鐵,點都係危險!

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realt ... 賣員遭撞斃遺妻女-女兒痛哭-我要爸爸呀

家有大細, 就唔應該仲去揸26.

意外冇人想,冇人叫呢單外賣就冇事

youtube片看到死者的26左片右插,看到當時26落斜和轉彎時加速,26越過對面線撞巴士,頭盔飛脫

RIP

引用:
原帖由 chaolininin 於 2022-7-26 23:00 發表
youtube片看到死者的26左片右插,看到當時26落斜和轉彎時加速,26越過對面線撞巴士,頭盔飛脫
揸到過晒線

電單車外賣員好多揸車亂咁嚟,話佢仲屌柒你。念在佢哋一片孝心天生好老豆,唔好同佢哋計較

咪係囉,撞死人都係3000,馬路上人命就係cheap.敬告各馬路使用者自求多福

引用:
原帖由 chaolininin 於 2022-7-26 23:00 發表
趕著送多單……點知送咗自己去奈何橋

引用:
啲外賣電單車, 電池單車,係旺角周圍飛。

安息

RIP

引用:
原帖由 fallresoar 於 2022-7-26 23:19 發表

啲外賣電單車, 電池單車,係旺角周圍飛。
點只旺角……仲有風火輪

隻熊貓有冇表示. 有冇幫車手買保險

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-7-26 22:56 發表
家有大細, 就唔應該仲去揸26.
人都死咗, 仲講埋呢種風涼話
無錢開飯你養?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]