• 瀏覽: 5,356
  • 回覆: 24
+3
熱浪席捲美國東南部,多地連日超過33度。麻薩諸塞州波士頓一架地鐵列車在駛至河邊渡河期間起火,乘客要緊急爬窗逃生,有乘客更直接從橋上跳到河中,倖最終無人受傷。事發7月21日早上,波士頓地鐵橙線一架載有約200人的列車,在駛至米斯蒂克河,前往組裝廠站(Assembly station)時,在橋上突然起火。
據目擊者遙望的拍攝片段,第一卡的列車首先起火。列車即時停駛後緊急切斷了路軌電源。有車內乘客指當時停到巨大的爆炸及撞擊聲音,煙霧亦瞬速從車廂內湧出。

原文網址: 波士頓地鐵過橋時變「火車」起火 乘客跳河逃生幸無大礙 | 香港01 https://www.hk01.com/sns/article/795656

人地高導演評外國地鉄質舊落後係肺腑之言.真係反映外國問題

某張導演為了刷鞋, 崇洋要盲撐, 明明係舊都要串串貢,
而家打面啦!!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/795656/波士頓地鐵過橋時變-火車-起火-乘客跳河逃生幸無大礙

嘩, 美國地鉄坐到變火龍, 差D燒到班乘客變燒豬, 有D咁享受, 中國怎敢同美國爭第一呀

老婆, 快D出黎睇下, 銅鑼灣火龍搬了去波士頓喎

又幸災樂禍

果然真正「火」車。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-7-26 19:38 發表
熱浪席捲美國東南部,多地連日超過33度。麻薩諸塞州波士頓一架地鐵列車在駛至河邊渡河期間起火,乘客要緊急爬窗逃生,有乘客更直接從橋上跳到河中,倖最終無人受傷。事發7月21日早上,波士頓地鐵橙線一架載有約200人的列車,在駛至米斯蒂克河,前往組裝廠站(Assembly station)時,在橋上突然起火。
據目擊者遙望的拍攝片段,第一卡的列車首先起火。列車即時停駛後緊急切斷了路軌電源。有車內乘客指當時 ...
美國啲基建真係屎……
重話係全球攪咩美版一帶一路
攪掂自己先啦!

引用:
原帖由 寒冷方正的蘿蔔 於 2022-7-26 20:39 發表
又幸災樂禍
美麗風景線又唔見你咁反應?

拍緊戲啫

哩種風景線希望越來越多,老妖婆最開心樂見

引用:
原帖由 寒冷方正的蘿蔔 於 2022-7-26 20:39 發表
又幸災樂禍
唔係㗎,
我好擔心D乘客嘅安全㗎,
跳咗落河,起碼唔會燒死先,
但會否浸死,我就唔知啦。

不是有人掉單車落路軌引起的吧?

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2022-7-26 21:43 發表

唔係㗎,
我好擔心D乘客嘅安全㗎,
跳咗落河,起碼唔會燒死先,
但會否浸死,我就唔知啦。

算把啦你,幸災樂禍就幸災樂禍,冇人會怪責你,各人有各人立埸

拍戲咩

made in USA喎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]