• 瀏覽: 20,324
  • 回覆: 108
+3
引用:
原帖由 siupercy 於 2022-7-26 21:15 發表
試過好多次,坐關愛座見到老人家入黎,即刻讓座但個老人家係都話唔駛,有 d 就講佢下站就落車。好心就唔好成日正義撚上身啦?!
讓座但個老人家話唔駛,有 d 就講佢下站就落車。

我都試過呢 d 情況

引用:
原帖由 cadnsdm 於 2022-7-26 20:54 發表
關唔關愛座都可以讓
但係依家變成關愛座冇人坐,普通座冇人讓,完全扭曲關愛座原意

引用:
原帖由 三級警司 於 2022-7-26 21:22 發表

明天派物價局的人去「嘉獎」,檢查一下他們的稅務記錄
後天就消防,再後天屋宇署,跟著就地政,一個接一個

坐關愛座唔係問題
不過咪掛住玩電話
阿婆企幾個站都唔讓座

引用:
原帖由 o_0 於 2022-7-27 13:54 發表
香港人特別後生仔質素唔得。
但佢地去到英國即時讓座

後生都會唔舒服

引用:
原帖由 siupercy 於 2022-7-26 21:15 發表
試過好多次,坐關愛座見到老人家入黎,即刻讓座但個老人家係都話唔駛,有 d 就講佢下站就落車。好心就唔好成日正義撚上身啦?!
越話自己正義嗰D 就越賤格。

莫講話關愛座,就算係坐普通座,起身讓座被拒都唔敢坐返低

一個二個後生虧過阿伯。係真唔係,10次一次真虧,其餘9次扮虧。

引用:
原帖由 s336990 於 2022-7-26 19:55 發表
唔俾人地M嚟、腳痛扭親之類架咩
咁都好公審
M 痛女士最好用密實袋裝住條換出來嘅染血M 巾; 邊條正義L 指手劃腳,就拎條M 巾出來邪 9 死佢

又或者一坐低就放條染血 M 巾出來,要附近乘客收聲

最西憎批鬥座!其實冇關愛座都可以讓,真係好攰嘅坐下又點,使你影相批鬥?
琴日坐車先見一個健步如飛嘅阿嬋特登走埋去人哋面前望實人哋,想迫人哋起身咁款,真係搵嚟搞

問題已經變成應不應讓坐,而是郁下就將事件放上網公審。

巴士,地鐵,見到有關愛座有空位,都唔會去坐,
費事一陣坐左落去,突然有個老人家,大肚婆係附近,
而自己又睡著或者掛住睇手機見唔到,
而比人公審就唔好啦.

網上嘅嘢,梗係後生多過老人好多啦,佢哋幫自己口啫 

引用:
原帖由 charlir2005 於 2022-7-27 21:06 發表
網上嘅嘢,梗係後生多過老人好多啦,佢哋幫自己口啫 
而且又影唔到條女個樣,公審邊個?

讓座!好撚難!大肚婆又點唧!年青人就係唔撚讓!吹咩!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]