• 瀏覽: 20,355
  • 回覆: 108
+3
「關愛座」原意是讓有需要人士使用,卻常因讓座問題引來批鬥。「荃灣知源雜貨玩具」於Facebook發文「公審」一名坐在港鐵關愛座的少女,不讓座予老

而家塔地鐵真係唔敢亂坐 一坐親隨時被影相公審網上見

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/熱爆話題/796512/批少女坐關愛座不讓座-荃灣知源玩具一句公審惹公憤-後生係罪?dc_data=6138783_samsung-carnival-hongkong-cantonese&utm_source=taboola&utm_medium=taboola_news&ui=1a0e6467de685a81f2a6596d2fbd40879f120676feedb9b49b456e2f67772eb2

乜事? 對脾幾修長喎。

我搭地鐵都唔會坐,要成日觀察有冇老人家大肚婆
有小巴一定唔坐地鐵

少女接完客, 對腳好軟. 坐關愛座都無可厚非.

影女腳吖

冷血少女霸佔關愛座,唔讓比老人家,行為可恥,應予以強烈譴責。

引用:
原帖由 夜來人 於 2022-7-26 19:45 發表
影女腳吖
偷拍

好多人誤解錯左~
關愛座, 系你有需要...eg 吾舒服, 你都可以坐~
如果只比老人家坐, 佢直接叫...老人座 la~

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-7-26 19:49 發表

偷拍
無能有錯,一定係,仲放上網,條腿幾白,黑色一定留意唔到

引用:
原帖由 flopman 於 2022-7-26 19:50 發表
好多人誤解錯左~
關愛座, 系你有需要...eg 吾舒服, 你都可以坐~
如果只比老人家坐, 佢直接叫...老人座 la~
返工連OT踩咗14粒鍾, 算唔算有需要?

引用:
原帖由 夜來人 於 2022-7-26 19:51 發表

無能有錯,一定係,仲放上網,條腿幾白,黑色一定留意唔到
Lol 
若係南亞就係 沙頭角村長個女...李愛。

唔俾人地M嚟、腳痛扭親之類架咩
咁都好公審

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-7-26 19:54 發表

Lol 
若係南亞就係 沙頭角村長個女...李愛。
咪就係,唔影正面,莫薑

引用:
原帖由 s336990 於 2022-7-26 19:55 發表
唔俾人地M嚟、腳痛扭親之類架咩
咁都好公審
我見接客女多數坐

引用:
原帖由 來如雷霆收震怒 於 2022-7-26 20:32 發表

我見接客女多數坐
你咁勁一見條女就知佢做乜架?

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]