• 瀏覽: 39,851
  • 回覆: 241
+11
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-7-26 12:09 發表

我老友 Eddie 係英國有排嘆啦

好快 5 鎊唔洗嘅 Fish & Chips 會變 50 鎊。
都無錢入油揸車去餐廳食沙嗲牛肉麵了

@hfceddie

cut埋佢就啱架啦

得返20%
訂煤發電都趕唔切
歐洲又俾契哥過多一戙

尾元及歐元要大幅貶值,才能令到佢哋國民知道班政客只顧掠水唔做嘢

歐洲死路一條了,要用超貴能源
相反亞洲能用便宜俄羅斯能源
歐洲工業會倒塌了

引用:
原帖由 朋友號00 於 2022-7-26 12:10 發表

早排真係笑L死, 係咁意講下英國牛油貴就成班玻璃心狂買牛油拍片掩飾內心嘅慌亂. 到熱浪襲就個個死頂話咩乾熱就算四五十度都巧舒服. 玻璃心到日日被傳媒撚化.
終於明白2019點解d ON9 831爆眼新屋嶺都有人信, 低EQ低IQ, 注定做失敗者俾人玩
原來高溫都有分乾熱同濕熱, 咁如果濕熱使唔使睇中醫ga?

提示: 違規內容已被屏蔽
絕!
歐盟唔使諗冬季前儲多啲氣過冬!

明眼人睇到割唔到俄羅斯羊毛就割你歐盟,宜家美滙高水,等你歐洲佬公司工業破產賣家檔,美國佬低炒,日後高價出售,華爾街一向作風

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2022-7-26 10:31 發表
歐洲趁還有太陽的日子加大力度去新彊採購太陽能板儲定電留返冬天開暖氣吧...
新疆硅及太陽能板..
華為太陽能光伏逆變器..(附帶5G遙控管理模組)...
唔怕被美國制裁既歐洲各國歡迎以高價採購...

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-7-26 12:09 發表

我老友 Eddie 係英國有排嘆啦

好快 5 鎊唔洗嘅 Fish & Chips 會變 50 鎊。
「香土疫苗磚家」eddie哥唔係自港區國安法兩年前落實後,執行李執到而家還沒成行?

引用:
原帖由 freemind1 於 2022-7-26 12:31 發表
明眼人睇到割唔到俄羅斯羊毛就割你歐盟,宜家美滙高水,等你歐洲佬公司工業破產賣家檔,美國佬低炒,日後高價出售,華爾街一向作風
中國人儲定錢搶先去收割美國逼害既公司..仲有大把美債在手,可以借俾缺乏外匯又欠外債既"友好"國家頂住..

https://hk.sports.yahoo.com

銀行存款上半年添10萬億破頂
換句話說,今年上半年,內地老百姓新存進銀行戶口的款項多達10萬億元,不但創歷來新高,更較2018年同期增逾142%。若把10萬億元除以中國約10億成年人口,相當於平均每人的戶口在半年間進賬約1萬元。

只准銀行結算系統用作武器,不可將能源用作武器。

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-7-26 10:42 發表
俄佬呢招鈍刀割肉真係攞命
不過更加引證一樣野
歐洲工業 製造業正式收皮
黎緊將會出現倒閉 結業 破產 以及遷侈潮
驚咩啊。 有民主說洗鬼做。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]