• 瀏覽: 10,612
  • 回覆: 101
引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2022-7-28 14:20 發表

無講過唔俾就代表可以做?…乜嘢邏輯?
你都有啲當貪官嘅天資喎
社會調劑這政策一早落左工作報告。
唔俾未必代表可以做,但肯定代表不可以寫落工作報告。

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2022-7-28 14:19 發表

點肯定?
你知唔知有啲韓國朋友話我知,佢哋睇當地媒體報道2019年香港黑暴,當地好多人至今都認為香港當年黑暴有成4-5千個學生俾人殺咗
佢地都好肯定地講!
而我肯定的原因是中國政府唔會選弱智做官員。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-7-28 14:29 發表

社會調劑這政策一早落左工作報告。
唔俾未必代表可以做,但肯定代表不可以寫落工作報告。
貪官瀆職犯罪時,當然係假借官員身份之便造假作案架喇!唔通貪官會"以個人身份犯案仲老老實實講我擺明拐賣兒童咩!"

重點就係如果係真政策點解只有全州一案!

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-7-28 14:33 發表

而我肯定的原因是中國政府唔會選弱智做官員。
咪係囉!
我話4-5千個學生死咗都無屍體???韓國朋友夠話:我肯定,我肯定香港黑警殺得人一定唔會留屍,我肯定香港政府唔會選啲弱智做黑警!

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2022-7-28 14:33 發表

貪官瀆職犯罪時,當然係假借官員身份之便造假作案架喇!唔通貪官會"以個人身份犯案仲老老實實講我擺明拐賣兒童咩!"

重點就係如果係真政策點解只有全州一案!
仲會留係工作報告,白紙黑紙俾人查?
中國歷代出咗唔少貪官,但未出過弱智的

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2022-7-28 14:37 發表

咪係囉!
我話4-5千個學生死咗都無屍體???韓國朋友夠話:我肯定,我肯定香港黑警殺得人一定唔會留屍,我肯定香港政府唔會選啲弱智做黑警!
即係你話中國會選弱智做官?

引用:
原帖由 good103 於 2022-7-26 10:10 發表
當年計畫生育,不給人生,強捉人打胎,現在又強逼人生仔人地都不願生了,出生率創新低點,看來強國遲早會立法40歲以下的夫妻必須3個以上!
為防有人不結婚逃避生仔30以上沒結婚就國家統一排位分配一個對象,可選擇3次,到第3次不可不接受!
即係好似選車牌號咁? 強配婚姻後果更更嚴重

引用:
原帖由 onnam 於 2022-7-26 09:55 發表
內地出生率「斷崖式」下跌,令人口紅利消失,衍生出不少經濟問題。根據已公布人口數據的29個省級行政區情況,多省去年出生人口創新低。以2021年計,湖南出生人口為近60年來首次低於50萬;人口大省河南亦自1978年以來首次低於80萬人;江西更是自1950年代以來首次低於40萬人。

香港仲旨望中央派幾十至一百萬人來香港,填補移民人數的缺口,依家國內都要人。

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/產經/odn-20220726-0726_00202_025/內地新生兒斷崖式下跌-多省創新低
日本刀係,依家啲人對世界無信心,好多單身

https://www.hk01.com/即時國際/785605/日本出生率再創新低-專家-30年少子化應對政策失敗告終

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2022-7-26 10:24 發表

睇少啲大妓院啦!強捉人打胎都講得出!
大陸人超生個個都係罰錢…
將來唔生要罰錢、坐監

應規定非有醫生證明不適宜懷孕,其他育齡男女一律停止售賣避孕產品,一年後出生率立即調頭回升百分之一百
(事實證明唔係播種少咗只因人為阻止有效播種)

聲稱有 14億人口要下跌
呢個市場人口,看來要下跌
年年新低

香港同內地都生育率急跌。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]