• 瀏覽: 10,607
  • 回覆: 101
引用:
原帖由 djimavic 於 2022-7-26 20:21 發表

狗奴出文宣,預咗比人小
文宣你老尾!你愛做瘋狗亂咬人就仲借口多多!
你狗就是狗只會汪汪叫!

共產黨應該出多啲政策叫人屌多d閪

而家啲人好少生㗎喇

引用:
原帖由 good103 於 2022-7-26 10:10 發表
當年計畫生育,不給人生,強捉人打胎,現在又強逼人生仔人地都不願生了,出生率創新低點,看來強國遲早會立法40歲以下的夫妻必須3個以上!
為防有人不結婚逃避生仔30以上沒結婚就國家統一排位分配一個對象,可選擇3次,到第3次不可不接受!
如果結婚後唔生仔係咪強逼生仔先

引用:
原帖由 good103 於 2022-7-26 10:10 發表
當年計畫生育,不給人生,強捉人打胎,現在又強逼人生仔人地都不願生了,出生率創新低點,看來強國遲早會立法40歲以下的夫妻必須3個以上!
為防有人不結婚逃避生仔30以上沒結婚就國家統一排位分配一個對象,可選擇3次,到第3次不可不接受!
14億人口,再少也沒少過美俄加在一起的總數

引用:
原帖由 市民甲 於 2022-7-27 07:55 發表

14億人口,再少也沒少過美俄加在一起的總數
人少好呀

唔洗搞咁多飯餸

認真討論老年人口多大先係一個問題,像澳洲紐西蘭人口咁少都唔會有咩大問題。中國維持密集的密集式勞動都唔算一個出路。

引用:
大清律例 3妻四妾 知唔知點解?

因為靠有錢老公生仔

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2022-7-26 10:24 發表

睇少啲大妓院啦!強捉人打胎都講得出!
大陸人超生個個都係罰錢…
有冇強捉人打胎我就唔知。
但將嬰兒帶走後冇人知到去左邊就肯定有。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-7-28 10:52 發表

有冇強捉人打胎我就唔知。
但將嬰兒帶走後冇人知到去左邊就肯定有。
帶走bb唔使錢養啊!
乜嘢人帶走?拐子佬?點解要帶走?

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2022-7-28 11:01 發表

帶走bb唔使錢養啊!
乜嘢人帶走?拐子佬?點解要帶走?
https://m.mingpao.com/ins/兩岸/art ... 不受理-超生孩子統一抱走作「社會調劑」

社會調劑

明報cut頭cut尾喎!
中國大陸係無此「人口調劑」嘅法規,此案係有人濫權!

請睇下呢段新聞由巴士的報報道,當中寫到:👇🏽👇🏽
專家:未聞「人口調劑」  為控制人口過快增長,內地從八十年代開始實施嚴苛的計畫生育政策,僅允許一般家庭生育一孩,超生會被罰款。可是,多名人口學專家向內媒《財經》表示,從未聽說所謂「人口調劑」的說法。根據《中國青年報》此前一文,「調劑」是把交不起罰款的超生家庭的孩子交給單身人士領養,領養人要給計生辦交一筆撫養費。  事件曝光後震驚全網,有網友稱:「想想都恐怖,超生就可以合理抱走,拐賣以後有洗白理由了。」又有網友質問:「孩子呢?給調劑哪去了?」網友:拐賣可洗白了  江蘇律師藍天彬說,把小孩抱走這種行為顯然是踰越職權的,相關國家機關工作人員涉嫌濫用職權罪。
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/10969269

引用:
而家點同,而家大陸有錢人多了,一個男人包十個八個美女,只吊不生仔!搞到可溝女性少而求戀期到男人多僧多粥少下有人迫於中途轉基,轉咗基就絕子絕孫做成惡性循環這是末日節奏呀

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2022-7-28 11:14 發表

專家:未聞「人口調劑」  為控制人口過快增長,內地從八十年代開始實施嚴苛的計畫生育政策,僅允許一般家庭生育一孩,超生會被罰款。可是,多名人口學專家向內媒《財經》表示,從未聽說所謂「人口調劑」的說法。根據《中國青年報》此前一文,「調劑」是把交不起罰款的超生家庭的孩子交給 ...
桂林係咪中國?
這是否官方做?
事後相關人等有冇被查處?

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2022-7-28 11:14 發表

專家:未聞「人口調劑」  為控制人口過快增長,內地從八十年代開始實施嚴苛的計畫生育政策,僅允許一般家庭生育一孩,超生會被罰款。可是,多名人口學專家向內媒《財經》表示,從未聽說所謂「人口調劑」的說法。根據《中國青年報》此前一文,「調劑」是把交不起罰款的超生家庭的孩子交給 ...
過左廿年都無事,仲唔係準許都冇人信啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]