• 瀏覽: 10,614
  • 回覆: 101
生出來窮忙
做有錢人子女既韮菜

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2022-7-26 10:16 發表
疫情原因好正常短期情況
恐怕係長期趨勢:

中國出生率連續五年下滑,創歷史新低

週一,中國宣布其出生率在2021年連續第五年暴跌,令這個世界上人口最多的國家更接近人口開始縮減的潛在重大時刻,並加速了一場可能破壞其經濟乃至政治穩定的人口危機。

少子化係全球趨勢。

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2022-7-26 10:17 發表
前年有人預測疫情大量民眾居家隔離,會引發BB潮,結果讓人失望。
證明居家隔離時,男的掛住打機,女的掛住煲劇,沒有興趣造人。

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2022-7-26 10:24 發表

睇少啲大妓院啦!強捉人打胎都講得出!
大陸人超生個個都係罰錢…
百日無孩無聽過?
我有同事大陸出世
十幾年前先黎香港
佢親眼見過大陸女人就黎生得俾人捉到都要去落仔

看清楚現實,小D人咪好囉,唔使耗咁多資源

呢個就係風水輪流轉,以前要偷偷生, 而家比哂獎勵 跪求你生都不想生

減到2至3億最好,最先進大國都係咁上下人口,人多就落後好似印度咁

引用:
原帖由 kihim2004 於 2022-7-26 10:32 發表

百日無孩無聽過?
我有同事大陸出世
十幾年前先黎香港
佢親眼見過大陸女人就黎生得俾人捉到都要去落仔
大妓院劏肚摘取器官笑話…新彊集中營老婦俾人老強…單單都有人出嚟做假見正,聲淚俱下!
你信?
你同事?
聽下好嘞!

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2022-7-26 10:48 發表

大妓院劏肚摘取器官笑話…新彊集中營老婦俾人老強…單單都有人出嚟做假見正,聲淚俱下!
你信?
你同事?
聽下好嘞!
你岩 共產黨話無就係無 

中國只需7億人

引用:
原帖由 onnam 於 2022-7-26 10:30 發表

恐怕係長期趨勢:

中國出生率連續五年下滑,創歷史新低

週一,中國宣布其出生率在2021年連續第五年暴跌,令這個世界上人口最多的國家更接近人口開始縮減的潛在重大時刻,並加速了一場可能破壞其經濟乃至政治穩定的人口危機。
而家內地晚婚,唔同以前早婚

引用:
原帖由 kihim2004 於 2022-7-26 10:51 發表

你岩 共產黨話無就係無 
呢句你自己講架咋
而我係跟據事實同邏輯分析嘅唧

引用:
原帖由 good103 於 2022-7-26 10:10 發表
當年計畫生育,不給人生,強捉人打胎,現在又強逼人生仔人地都不願生了,出生率創新低點,看來強國遲早會立法40歲以下的夫妻必須3個以上!
為防有人不結婚逃避生仔30以上沒結婚就國家統一排位分配一個對象,可選擇3次,到第3次不可不接受!
似日本A片情節

究竟內地仲有無限制生育政策呢,如果有就梗係出生率低啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]