• 瀏覽: 54,584
  • 回覆: 245
  • 追帖: 2
+4
情關始終闖不過............

我衹可以講現今中國香港人視愛情如玩物,電視劇全都愛情掛帥,網上情色資訊又十分容易得到,隨時經不起考驗便很快結完就離,或因少少野受不了便亂稔野,將結婚誓言當作小朋友玩泥沙咁兒戲,特別某些鐘意小朋友有PUPPLY LOVE既家長,根本都唔理小朋友身心,以為令佢地早啲感受愛情滋潤就甜蜜,但又為了工作少交流,自然冇諗過苦既滋味小朋友受唔受到.咁既家庭教育及政府教育............真係冇野可以講.

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2022-7-26 09:01 發表
RIP
愛情沒有什麼轟轟烈烈、驚天動地的, 這些都是假的。
人生是長跑。
夫妻過的是生活, 所有什麼轟烈驚天地等, 都會被時間磨平, 經得起時間、生活考驗, 才過到人世。
哇,師兄,精句
只有頭2年先燒得最旺
跟住都係要細水長流

問世間情為何物!

轟烈既愛情都係要有雙方容忍,小小吵鬧係情趣,無可否認90前既人或許會好啲,90後就因好多野容易改變到,直頭將愛情當作玩物一樣.

引用:
原帖由 nelshen 於 2022-7-26 09:33 發表

你明唔明乜嘢叫守寡?

街市超市
大L把不同的瓜

引用:
原帖由 andysan4 於 2022-7-26 08:48 發表
未亡人(18歳)
調教未亡人...

引用:
原帖由 LEE1989 於 2022-7-26 09:10 發表
18歲妻要人安慰
冇樣睇好難定奪

引用:
原帖由 LEE1989 於 2022-7-26 08:47 發表
昨晚(25日)9時半,警方接獲一名姓趙(18歲)女子報案,指其姓張(19歲)丈夫、在深水埗元州街1A號的居住單位自殺。警

18歲妻子,19歲丈夫…老公感情問題燒炭…:funk ...
難得一身好本領

不敵情關呢,定係「錢」關呢?

好彩救唔番, 救番都系唗米飯, 
一唔如意又玩多舖, 
下世投胎去非洲, 南亞, 就知佢呢世幾幸福架啦

現在好少人 18/9 歲就結咗婚。

係咪敵敵離騎膊馬嗰對..😱

引用:
原帖由 LEE1989 於 2022-7-26 08:47 發表
昨晚(25日)9時半,警方接獲一名姓趙(18歲)女子報案,指其姓張(19歲)丈夫、在深水埗元州街1A號的居住單位自殺。警

18歲妻子,19歲丈夫…老公感情問題燒炭…:funk ...
相信佢連長腳蟹都未食過,正係旭日初升的年齡,唔鑽牛角尖就無事了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]