• 瀏覽: 18,332
  • 回覆: 129
  • 追帖: 1
+4
內心藏着無數令人心碎的家破人亡故事,還有在防空洞、地鐵站、劇院地庫等度過時刻有可能遭遇砲彈轟炸的日子,以至冒着生命危險逃難出國的艱苦歷程。

睇完一系列收容國家就想笑。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/世界專題/795725/歐洲難民潮-沒想過長期接收他們-烏克蘭難民危機的新篇章?dc_data=6138783_huawei20-browser-hk&utm_source=taboola&utm_medium=taboola_news&ui=HHUI-4edba95ac7b9db8376243c4e9cbdeed93fa15fedb52bbfc3f3cf30d8ad9bd1a8

係d趴街咁想打將啫…受苦一定係平民

咁BNOer 難民呢?

佢哋口中嘅公義原來咁廉價  

長貧難顧.

引用:
原帖由 TRITON-BSD 於 2022-7-26 07:31 發表
內心藏着無數令人心碎的家破人亡故事,還有在防空洞、地鐵站、劇院地庫等度過時刻有可能遭遇砲彈轟炸的日子,以至冒着生命危險逃難出國的艱苦歷程。

...
代理人背後國家收咁少

長貧難顧。歐盟又做傻仔,睇吓美國英國收幾人先啦,嗌民主自由最大聲,收人最少,隔岸觀火

引用:
原帖由 趣緻寶寶 於 2022-7-26 07:57 發表
咁BNOer 難民呢?
肥魚來。。。一來到就買車買樓, 2手車貴過新。。。樓價即升30%...

相叫(口號)容易,相處難

歐盟有很多房子沒人住。

叫美國接收佢哋囉,橫掂依場戰爭都係 美俄搞出嚟咋嘛

引用:
原帖由 TRITON-BSD 於 2022-7-26 07:31 發表

...
老美放火成功 老英從旁協助

歐元變成難以威脅美元地位

引用:
原帖由 機械佬 於 2022-7-26 08:01 發表
佢哋口中嘅公義原來咁廉價  
被盟主出賣

引用:
原帖由 趣緻寶寶 於 2022-7-26 07:57 發表
咁BNOer 難民呢?
已經去晒盧旺達

美國收幾多