• 瀏覽: 18,393
  • 回覆: 129
  • 追帖: 1
+4
歐盟佬仲傻下傻下咁, 俄烏戰爭打得越長時間對歐盟班傻人越不利,美國就越開心,歐盟真係俾班尾國下政棍同媒體 玩殘

明知係美國整個氹畀歐洲,但又自願踩落去

成班傻仔選個亡國奴出來都仲未知

引用:
原帖由 TRITON-BSD 於 2022-7-26 07:31 發表
內心藏着無數令人心碎的家破人亡故事,還有在防空洞、地鐵站、劇院地庫等度過時刻有可能遭遇砲彈轟炸的日子,以至冒着生命危險逃難出國的艱苦歷程。

...
留番啲配額俾🇭🇰
我來歐洲你帶路
🥂

契哥搞事
契弟們找數

引用:
原帖由 freemind1 於 2022-7-26 08:09 發表
長貧難顧。歐盟又做傻仔,睇吓美國英國收幾人先啦,嗌民主自由最大聲,收人最少,隔岸觀火
美國佬連墨西哥難民都未攪得掂

俄羅斯收得最多,班美歐做咗咩?
吹就吹到自己有幾支持,結果收難民都唔俄佬多

澳洲亦對難民關上大門,將於本月中止對難民的人道簽證計劃,有關的決定讓外界感到錯愕。因澳洲總理阿爾巴內塞(Anthony Albanese)月初到訪烏克蘭時曾承諾額外提供1億澳元(5.35億港元)的軍事援助,還承諾「只要需要」就會幫助該國。

一貫西方國家作風

引用:
原帖由 TRITON-BSD 於 2022-7-26 07:31 發表
內心藏着無數令人心碎的家破人亡故事,還有在防空洞、地鐵站、劇院地庫等度過時刻有可能遭遇砲彈轟炸的日子,以至冒着生命危險逃難出國的艱苦歷程。

...
這一切都是他們用選票選出來的, 與人無尤...

引用:
原帖由 007star 於 2022-7-26 08:42 發表
叫美國接收佢哋
隔咗個大西洋,死都死歐洲先。所以唔見美國喺南美發動戰爭,只會搞中東,非洲同東歐

長貧難顧,久病床前無孝子
必然結果嚟

最緊要軍火生意好

英國話唔使驚,佢哋一早就已經想好解決的辦法了!

西方政客收聲了

引用:
原帖由 趣緻寶寶 於 2022-7-26 07:57 發表
咁BNOer 難民呢?
無噤快,駛晒d錢,又搵晤到食,要靠政府,才會成為難民。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]