• 瀏覽: 89,242
  • 回覆: 312
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 onnam 於 2022-7-25 13:35 發表

反對派拉哂坐監啦,依家啲議員全部都愛國愛黨的。
累暴就黑暴啦 咩反對派

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-7-25 13:26 發表

邊個講?
想知自己搵,好多人都貼過。

引用:
原帖由 onnam 於 2022-7-25 11:22 發表

咁係唔係要封多一年關?
唔只,可能兩年五年、十年,邊個肯定到個病毒幾時完全消失?
大部份國家已向前行,香港繼續浪費光陰,人生有幾多個三年?

引用:
原帖由 onnam 於 2022-7-25 10:52 發表
新冠疫情爆發兩年半,香港在疫情防控及通關問題上一直「兩頭唔到岸」,既未能像內地一樣做到「動態清零」,與內地免檢疫通關;又在入境檢疫方面

港府有冇得通關都唔係因為有國際會議舉行既因素,就算係,佢11月通咗關,12月都可以再收緊...咁有呸用...

引用:
原帖由 Tsundis 於 2022-7-25 13:40 發表

唔只,可能兩年五年、十年,邊個肯定到個病毒幾時完全消失?
大部份國家已向前行,香港繼續浪費光陰,人生有幾多個三年?
向前行去懸崖?

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-7-25 11:21 發表

所以依家要打定低先。
三個月唔會再中,半年後抗體會減少。
要好好把握依個時間。
咪ON9啦, 你今次中BA.5
BA.1, BA.2, BA.3, BA.4 咪又會中~
你個腦有幾大可以不停腦霧?

引用:
原帖由 gg197212 於 2022-7-25 13:34 發表

香港係國際金融中心,對外封關真係會經濟死亡!人始終唔明當日點解揸住呢點鬧林鄭,現在換咗話事人咪一樣要咁嘅方向!

利申:本人絕非林鄭粉,只是以事論事!
要學習習主席講話: 一時的“管”是為了更好的“放”。從短期來看,對凶猛疫情採取嚴格防控措施,難免會對經濟社會發展造成一定的暫時影響,但放眼長遠,短時的管控換來的將會是更健康持久的發展。

相對上經濟唔重要

引用:
原帖由 ddcharles1977 於 2022-7-25 13:34 發表
點解係11月定死線
有國際event 

11月唔得又點, 根本已經係慣性

其實真係要通關

這是重大議題!
希望立法會表決立法,堅持動態清零,還是共赴黃泉,請中國香港選邊!

引用:
原帖由 onnam 於 2022-7-25 10:52 發表
新冠疫情爆發兩年半,香港在疫情防控及通關問題上一直「兩頭唔到岸」,既未能像內地一樣做到「動態清零」,與內地免檢疫通關;又在入境檢疫方面

點解上海、北京唔開

@股海迷燈點解

引用:

成個東南亞染疫數字都在增加中,唔接受共存冇咩可能會通關

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-7-25 12:55 發表

再停課,依一代學生就冇學校生活了。
而家冇停課,朋友孩子就讀的幼兒園爆,佢自己請假。

引用:
原帖由 淡忘之音 於 2022-7-25 12:52 發表
真係無得頂。爆到棚棚聲唔關機場/停工停市停學禁足不得止,反其道而行去放寬,真係躺平
清左0又吾會通到。當然要同外國通左先。反正大6又吾想通。所謂勉強無幸福

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]