• 瀏覽: 31,240
  • 回覆: 250
+4
有傳美國眾議院議長佩洛西計劃未來數周訪問台灣,一名美國官員周四(21日)透露,華府憂慮中國大陸會尋求在佩洛西訪台前,對台

有傳大6預告擊落 美共產黨 眾耳院耳掌所乘飛機,戰爭一觸即發

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20220722/bkn-20220722100340583-0722_00992_001.html

老美要一意孤行,中國就要她有去無回?中國再也不示弱了?老美又會如何取捨?

擊落西婆架機,老尾都唔敢還拖,因為都知道打唔贏!🤣🤣🤣

引用:
原帖由 剎華 於 2022-7-22 17:15 發表
老美要一意孤行,中國就要她有去無回?中國再也不示弱了?老美又會如何取捨?
留名等睇佩洛西訪台再返埋美國
但中國都係乜都無做

引用:
原帖由 kihim2004 於 2022-7-22 17:30 發表

但中國都係乜都無做
咪比我估中,眾耳院耳掌又話臨時中左美肺新冠病毒去唔成

引用:
原帖由 kihim2004 於 2022-7-22 17:30 發表

但中國都係乜都無做
中國外交部話說到做到,自己諗🤣🤣🤣

引用:

但中國都係乜都無做
你既意思即係中國靠嚇?

咁我就唔知了,佩洛西份量極重,他訪台意味著甚麼?台灣是一個國家麼?能有這麼高的待遇麼?這擺到明就是承認台灣是獨立了吧,老美一直和台灣眉來眼去中國都算了,可是一說到台獨,中國肯定很大反應的,想當年蓬佩奧也不敢訪台呢,若真的要訪台,我勸老美還是要出動軍機護航,否則後果自負哦。

引用:
原帖由 bystander_2019 於 2022-7-22 17:37 發表

中國外交部話說到做到,自己諗🤣🤣🤣
之前夠話美國軍機降落台灣會直接打台灣啦
依家軍機都走左幾個月啦

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 剎華 於 2022-7-22 17:37 發表

你既意思即係中國靠嚇?

咁我就唔知了,佩洛西份量極重,他訪台意味著甚麼?台灣是一個國家麼?能有這麼高的待遇麼?這擺到明就是承認台灣是獨立了吧,老美一直和台灣眉來眼去中國都算了,可是一說到台獨,中國肯定很大反應的,想當年蓬佩奧也不敢訪台呢,若真的要訪台,我勸老美還是要出動軍機護航,否則後果自負哦。
大佬呀
共產黨d紅線不嬲都係話改就改架啦
又唔係未改過

引用:
原帖由 kihim2004 於 2022-7-22 17:39 發表

大佬呀
共產黨d紅線不嬲都係話改就改架啦
又唔係未改過
台灣都要獨立了,都水浸眼眉了,中國還改甚麼改呀?再改中國就難以在世界立足了,等同承認台灣獨立了。

中國呢排不停減特美債

咩事都有可能發生的

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]