• 瀏覽: 28,168
  • 回覆: 94
+2
英媒7月21日引述兩名知情人士稱,美國總統拜登(Joe Biden)政府正調查中國電訊設備供應商華為(Huawei),美方憂慮美國手機訊號塔若使用華為的設

睇黎美國想要滅華為之心不死。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/sns/article/795183

應該係唔夠錢取代華為設備,所以又要炒作一下,希望國會增加撥款。

美國想拔除華為、中興通訊在美網路,FCC 發現成本太高

https://technews.tw/2022/07/18/u ... -remove-huawei-zte/

美國電信監管機構 15 日稱,需要額外 30 億美元,將中國電信巨頭華為和中興通訊所製造的設備從美國網路中移除,使得總費用達 49 億美元。

聯邦通訊委員會(FCC)主席 Jessica Rosenworcel 寫信給商務、科學和運輸委員會的參議員 Maria Cantwel,提到汰換設備總成本達 49.8 億美元,目前仍有 30.8 億美元資金缺口。

Rosenworcel 表示,國會只提撥 19 億美元用於清除過程,公司只得到約 40%費用補償。

炸左個塔

唔好話要平話過華為啦,就算只係做到接近性價比既,美國都即刻大肆搶購。

問題係西方既電訊設備又貴又唔掂。一味用霸權禁華為,遲多幾年中國上6G,五眼可能仲未裝完5G。

咁Apple會唔會透過手機訊號將外國資料傳回美國?

引用:
原帖由 都沒有 於 2022-7-22 00:47 發表
唔好問呢d

又話老尾點高科技,如果真有其事,幾年都查唔出?

49 億美元

引用:
已公開的秘密, 不要再提了...

Tesla也會回傳資料比CIA, 美國企業的慣常工作及政策...

引用:
梗係。。。。。會啦。

引用:
原帖由 victorkc 於 2022-7-22 01:05 發表
又話老尾點高科技,如果真有其事,幾年都查唔出?
查到既就直接出白宮新聞發報啦。
查左幾年,都無證據,惟有幾續炒作。
世界愚民多,尤其美國,講得多就有人信。

引用:
原帖由 睇天做人 於 2022-7-22 00:15 發表
炸左個塔
炸晒美國所有華為設備既,美國唔少地方將會失聯。

引用:
原帖由 hwwong 於 2022-7-22 01:29 發表

已公開的秘密, 不要再提了...

Tesla也會回傳資料比CIA, 美國企業的慣常工作及政策...
真正有後門既係美國設備。
華為無,所以美帝唔 happy

尾狗, 陰狗都幾撚好笑, 查左咁撚多年都搵唔到華為後門, 德國佬就查到思科, 微軟大把後門比CIA做野, 搵唔到華為又唔肯認, 所以咪日9日9叫要查囉, 目的只係日日抹黑華為

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]