• 瀏覽: 10,312
  • 回覆: 71
+3
引用:
原帖由 lovewai2 於 2022-7-17 17:46 發表
今年報讀英國大學的中國留學生創歷年新高,佔當地院校國際學生人數的1/4,連續2年超越歐盟國家留學生的總和。英國當局警告院校收生勿過份依賴中國。 外媒查詢英國大學聯招系統(UCAS)本周公布的最新數據,

...
樓上成班智將,內地每年有成千萬大學畢業生,得3幾萬人去英國就興奮成咁

大陸人崇洋好正常  只係小紅份過度熱愛中國人

大陸人好鍾意外國品牌

中國最多做漢奸  唔係吹水 歷史為鑑

引用:
原帖由 apmichael 於 2022-7-18 09:24 發表

樓上成班智將,內地每年有成千萬大學畢業生,得3幾萬人去英國就興奮成咁
D黃屍會話你知,冇錢乍,有錢既,全14億人都會移民。

事實卻是,疫情前,中國每年有一億人次出外旅遊,但甚少留低不回國的。

仲有,呢三萬幾留學英國的,估計會有過半做海歸,貢獻祖國。

引用:
原帖由 lovewai2 於 2022-7-17 17:46 發表
今年報讀英國大學的中國留學生創歷年新高,佔當地院校國際學生人數的1/4,連續2年超越歐盟國家留學生的總和。英國當局警告院校收生勿過份依賴中國。 外媒查詢英國大學聯招系統(UCAS)本周公布的最新數據,

...
係呀
中國人大量去外國,留學/移民,學習/抄襲外國既野,偏偏有樣野,係點都唔學/抄外國的。

就是:【民主】

乜呢個笑死人冇命賠帖仲響度比幾隻曱甴打飛機? 中國一直都鼓勵國民同學生多D 出國, 曱甴成日 "口講"唔用大陸野, 就以為其他人都好似佢地咁幼稚無知.

係叫你地唔好去,非常邪惡地方 ,自己對腳就...!

公你贏
字我輸
明晒

引用:

...
係囉
小黃人都身體最誠實,賴死喺中國地方唔走

引用:
原帖由 阿乜水 於 2022-7-18 10:07 發表
乜呢個笑死人冇命賠帖仲響度比幾隻曱甴打飛機? 中國一直都鼓勵國民同學生多D 出國, 曱甴成日 "口講"唔用大陸野, 就以為其他人都好似佢地咁幼稚無知.
X2......網軍曱甴成日自己幻想D野出來, 就套在內地人既頭上, 事實上中共從來冇反對中國人出國讀書, 甚至移民
張維為一早已講過(如果曱甴們連張維為係邊個都唔識, 就收聲啦, 根本冇資格時評)

張維為:有人讓我勸中國人不要移民,當時我這樣說
.....一次,我在上海一個大學裡做演講。講完之后互動,有人提了個問題,說張老師啊,你的演講給人感覺好像中國人都生活得很幸福,但是現在很多人要移民,你能不能勸他們不要移民,留在中國。下面一些聽眾也笑了,覺得這是很刁鑽的問題。我說你這個問題問的好,而且問對人了,我認識的海外華人移民太多了,我說我不做這樣的傻事情,我鼓勵他移民。我做過小小的研究,中國人出國之后,一出國,就愛國,這個概率最保守的估計70%,這個效果比黨的教育還要好。
https://weibo.com/ttarticle/p/show?id=2309404329078151868221

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2022-7-18 10:57 發表

X2......網軍曱甴成日自己幻想D野出來, 就套在內地人既頭上, 事實上中共從來冇反對中國人出國讀書, 甚至移民
張維為一早已講過(如果曱甴們連張維為係邊個都唔識, 就收聲啦, 根本冇資格時評)

張維為:有人讓我勸中國人不要移民,當時我這樣說
.....一次,我在上海一個大學裡做演講。講完之后互動,有人提了個問題,說張老師啊,你的演講給人感覺好像中國人都生活得很幸福,但是現在很多 ...
"中國人出國之后,一出國,就愛國". 呢句真貼切.

引用:
原帖由 大添二 於 2022-7-18 10:09 發表
係叫你地唔好去,非常邪惡地方 ,自己對腳就...!
英雄造時勢,要教邪惡變善良。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2022-7-18 09:54 發表

係呀
中國人大量去外國,留學/移民,學習/抄襲外國既野,偏偏有樣野,係點都唔學/抄外國的。

因為知道有毒。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2022-7-18 09:54 發表

係呀

失敗嘅制度,抄嚟做乜?
「民主」嘅印度.斯里蘭卡.烏克蘭...
「獨裁」嘅沙地.星加坡.汶萊.中國...
正常人都識揀,弱智腦殘黃畜另計。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]