• 瀏覽: 56,079
  • 回覆: 83
+2
本港疫情反彈,每日確診個案逾三千宗,衞生防護中心早前曾表示無條件放寬社交距。但港大微生物學系講座教授袁國勇、內科學系傳染病科主任孔繁毅等四



呢啲所謂磚家係度誤導撚化港人躺平放任尾國肺炎繼續變種傳播,同大陸通唔到關搞死傷港志在搞亂大陸

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/793108/袁國勇等專家倡放寬社交措施-強檢公告-圍封成本高-擾民籲放棄



封又係你話環封,解又係你過要解,你講晒啦


政府都無主見,難為小市民被點到「陀陀擰」。


呢班港大的磚家想港府學西方國家玩躺平,同國際接軌,幸好盧局長表明不會玩“躺平”


[隱藏]
索性大聲講與病毒共存啦

有唔夠膽,玩埋d陰招



放寬社交措施即係躺平任病毒橫行。美國最新變種可以騙過人體免疫抗體,又冇病徵,以為冇中招,點知會特然攻擊肺部,死亡率又高,最近美國每日死幾百人。現時放寬社交措施,即係放任傳播,準備又一波成萬條人命。


袁大炮 鬥 奴重炮


附件

29A3B109-866D-41BC-B0A0-47D927117A8A.jpeg(426.15 KB)

2022-7-16 21:24

29A3B109-866D-41BC-B0A0-47D927117A8A.jpeg

CLS 


引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2022-7-16 20:42 發表
呢班港大的磚家想港府學西方國家玩躺平,同國際接軌,幸好盧局長表明不會玩“躺平”
可能盧局長唔接受躺平磚家的建議, 兩個顧問磚家不高興就在傳媒發表躺平偉論



[隱藏]
猿磚家返歸老尾喇,中國香港無你嘅事 !


根本而家已經係躺平同共存, 日日過三千都冇人理, 仲不斷話要放寬, 政府不如出嚟老老實實同市民講, 香港而家行病毒共存, 唔好再呃市民啦。


提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
神又佢,鬼又佢,真係好L憎呢條袁大炮!


四條友中了招後盧局長可考慮一下。否則當那4條廢物𨳊up算把。


[隱藏]
呢D專家唔好再害人啦

知唔知中左可大可小架
根本一日病毒未係世界消失晒
都唔應該放寬,什至要似澳門咁盡可能停多D野

一日唔清零,真係唔可以放棄



鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]