• 瀏覽: 58,045
  • 回覆: 83
+2
班磚家成日想帶住政府做野, 其實佢地係可以開會同政府討論點做防疫, 但係佢地故意向傳媒放風去迫令政府用佢地既方法, 若果唔遵循佢地既"指令", 就會扣上剛愎自用, 唔聽磚家的帽子給政府, 班磚家迫政府跟佢地既做法係好有問題, 有可能有個人利益關係

👍
大家攬炒
誰怕誰

呢啲磚家收晒外國錢,又共存又推銷,早死早著啦

而家最大問題係3歲以下無疫苗打,80歲以上唔肯打。如果有辦法保護呢兩班人,放寬係好合理。強檢、圍封、日日快測無咩必要。

引用:
原帖由 teven2005 於 2022-7-16 22:56 發表
呢D專家唔好再害人啦

知唔知中左可大可小架
根本一日病毒未係世界消失晒
都唔應該放寬,什至要似澳門咁盡可能停多D野

一日唔清零,真係唔可以放棄
驚中招你咪唔好出街囉 困喺屋企咪幾好 最好你一年半載唔好出街

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-7-16 19:37 發表
本港疫情反彈,每日確診個案逾三千宗,衞生防護中心早前曾表示無條件放寬社交距。但港大微生物學系講座教授袁國勇、內科學系傳染病科主任孔繁毅等四

到底而家醫管局係邊個話事 ? 亂放謠言者應即拉.

第五波疫情未爆發之前,傳媒和民調傾向放寬。當第五波爆發,傳媒討伐特區政府

死人鴨嘴獸,通渠專家幾時先收聲。

今次支持袁教授喎。早日乜嘢都放哂佢。口罩都除埋….咁先可以keep 住自然抗體賬屏。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 18-7-2022 10:50 發表

驚中招你咪唔好出街囉 困喺屋企咪幾好 最好你一年半載唔好出街
其實得1,2人做唔夠
大家要齊心先可以事成

學澳門咁先有望清零

阿勇夠勇

引用:
原帖由 gn00260418 於 2022-7-17 22:20 發表

咁幾時到你
口賤,到你先,我打晒四針。

世衛總幹事譚德塞表示,涉及新冠病毒Omicron變異病毒株BA.4或BA.5的確診及死亡病例,正在全球持續蔓延,認為疫情遠未結束,建議各國恢復口罩令及改善通風等措施,阻止病毒蔓延。 譚德塞警告,病毒正在自由傳播,部分國家未有根據自身能力,有效管理及部署檢測、治療及疫苗接種,無論是急性病例的住院治療,還是長新冠的個案都在持續增加。 世衛緊急項目執行主任瑞安表示,近期的檢測數量減少,令監測及基因測序都減少,阻礙對病毒變種的評估,令人無法預測傳播的趨勢。

磚家建議香港放寬社交措施,是要幫手擴散病毒?

寶島3.5萬人患疫,死亡50。特區3.6千人疫患,死亡5個。數字推算,如果100萬人患疫。死亡大約1500人士

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-7-16 19:37 發表
本港疫情反彈,每日確診個案逾三千宗,衞生防護中心早前曾表示無條件放寬社交距。但港大微生物學系講座教授袁國勇、內科學系傳染病科主任孔繁毅等四

開始多返先話放寛,個腦係咪壞撚左?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]