• 瀏覽: 24,332
  • 回覆: 219
  • 追帖: 1
+4
政府話有24萬人已申請“永久離港”, 依家得一萬幾千個去嘈, 即係成功禁止左廿幾萬移民友攞錢, 非常成功 👍

引用:
原帖由 keigohgoh 於 2022-7-16 02:44 發表

鬼叫呢個政府冇用,次次俾人鬧一鬧就讓步,先至會縱容出咁多刁民囉。
刁民錯就認啦,仲死撐。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2022-7-16 15:05 發表

刁民錯就認啦,仲死撐。
梗唔會死撐啦,刁民肯認錯即刻提交証明文件,政府又會死死氣接納佢地嘅上訴然後派發消費券俾佢地。政府軟弱你就認啦,仲死撐。

其實睇出入境紀錄就得啦,又要小氣又要無腦

引用:
原帖由 keigohgoh 於 2022-7-16 16:05 發表

梗唔會死撐啦,刁民肯認錯即刻提交証明文件,政府又會死死氣接納佢地嘅上訴然後派發消費券俾佢地。政府軟弱你就認啦,仲死撐。
當然係死撐啦,香港刁民,永遠係弱智低能。

引用:
原帖由 公你贏,字我輸 於 2022-7-16 16:06 發表
其實睇出入境紀錄就得啦,又要小氣又要無腦
所以我一早已經話問題係出於政府懶到出汁,講真 check 出入境紀錄都係用電腦做啫,咁都懶做真係無言。

引用:
原帖由 The_Big_O 於 15-7-2022 11:46 發表
東網近日接獲多名讀者報料,指曾提取強積金餘款,及後回流香港工作逾10年,且已重新供強積金,近日卻收到疑為政府部門發出的短...

移咗民又死返嚟香港又食 ...
小心!
你提交的單據,可能被政府利用來作為控告你發假誓的證物
切勿因小失大........

引用:
原帖由 se7endays 於 2022-7-15 22:55 發表

嘅然以BNO 5+1 移民BNO祖家又有咩資格?

只有中國香港人才有資格領取消費劵!
BNO 唔係旅遊証件,就算飛咗去英國,都有權返港攞消費券

引用:
原帖由 cwbguy 於 2022-7-16 16:43 發表

小心!
你提交的單據,可能被政府利用來作為控告你發假誓的證物
切勿因小失大........
盧局長話:變幻原是永恆
所以呢個世界是經常變

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2022-7-17 17:09 發表

盧局長話:變幻原是永恆
所以呢個世界是經常變
而家第二次佢係咪都要延期?
支付寶收嘅今次仲未收到。。?
是又要延遲?