• 瀏覽: 24,308
  • 回覆: 219
  • 追帖: 1
+4
東網近日接獲多名讀者報料,指曾提取強積金餘款,及後回流香港工作逾10年,且已重新供強積金,近日卻收到疑為政府部門發出的短...

移咗民又死返嚟香港又食又拎死呢

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0715_00822_001.html

引用:
原帖由 The_Big_O 於 2022-7-15 11:46 發表
東網近日接獲多名讀者報料,指曾提取強積金餘款,及後回流香港工作逾10年,且已重新供強積金,近日卻收到疑為政府部門發出的短...

移咗民又死返嚟香港又食 ...
即係要自己證明自己無違法;明晒~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-7-15 11:59 發表

我又覺得O喎

咁人地有證據顯示你話自己永久離港,你而家提返個證明自己唔係都合理啊 

引用:
原帖由 戀愛專家灌揊 於 2022-7-15 12:06 發表

我又覺得O喎

咁人地有證據顯示你話自己永久離港,你而家提返個證明自己唔係都合理啊 
你失焦呀, 照近唔照遠!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-7-15 12:09 發表

你失焦呀, 照近唔照遠!!
根本只有遠沒有近,佢有宣誓永久離港

咁有冇宣誓不是永久離港啊?無丫嘛

有福利就認香港人

引用:
原帖由 戀愛專家灌揊 於 2022-7-15 12:18 發表

根本只有遠沒有近,佢有宣誓永久離港

咁有冇宣誓不是永久離港啊?無丫嘛
你無「普通法」概念, 當然睇唔到內裡的變天效應啦!!

班走狗回流攞消費券

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-7-15 11:59 發表

變幻原是永恆

有得攞,冇違法,當然贏哂

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-7-15 12:24 發表

你無「普通法」概念, 當然睇唔到內裡的變天效應啦!!
唔關普唔普通法事既
當日佢咪又去宣誓「自證清白」咁話自己永久離港
咁政府信佢永久離港又合理喎

回流!

引用:
原帖由 戀愛專家灌揊 於 2022-7-15 12:38 發表

唔關普唔普通法事既
當日佢咪又去宣誓「自證清白」咁話自己永久離港
咁政府信佢永久離港又合理喎
同你講落去, 你都係get唔到point, 完。

引用:
原帖由 The_Big_O 於 2022-7-15 11:46 發表

移咗民又死返嚟香港又食 ...
其實而家最受影響的,唔係移民果啲,

例如,政府已經講明唔承BNO5+1係永久離開香港,唔可以提取強積金。

而家受影響的,係當年移居大陸的人,
小粉紅玩人,最後玩自己人,
真有有當年紅衛兵的「風範」!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-7-15 12:51 發表

其實而家最受影響的,唔係移民果啲,

例如,政府已經講明唔承BNO5+1係永久離開香港,唔可以提取強積金。

而家受影響的,係當年移居大陸的人,
小粉紅玩人,最後玩自己人,
真有有當年紅衛兵的「風範」!
笑爆
1) 返大陸住根本唔使移民
2) 用申請永久離港"早攞"先冇

用早領同退休混淆視聽

有著數就即刻變返做香港人

主題標籤 #消費券
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]