• 瀏覽: 51,956
  • 回覆: 292
+9
引用:
原帖由 9big 於 2022-7-13 20:37 發表
【英國 / 麥當勞 / 移民】居英港人越來越多,連登有位00後網民去年中學畢業便隨家人移居英國,等待9月開學期間在英國麥當勞上班,在香港被視為「不

正阿 去大陰國做 ...
曱甴就咁衰 香港咁多人做麥記都唔會爆內部料, 冇職業道德

引用:
原帖由 chinabear1965 於 2022-7-13 21:43 發表

希望多D發移民正能量,咁樣黃撚先去得放心

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2022-7-13 20:41 發表
去英國做老麥?? 傻既咩。
91蚊個鐘,曱甴話光宗耀祖呀

引用:
原帖由 9big 於 2022-7-13 23:38 發表

同意。旨意果班開口埋口講 都講大陸不是 自以為是的所謂 真香港年青人。香港一定可以行落去了 不過係行去第三世界
咁你哋又憑咩論點去批判年青人係一定錯呢?而你哋嘅取向又代表一定啱呢?
行去第三世界定三度起飛, 邊個可以說得準?
況且你同我到時都未必在世上啦!

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-7-13 20:51 發表
英國「最低工資」時薪有£9.5,好過香港多多聲,黃人好好考慮一下,移民做老麥,就已經可以成家立業,白手興家架喇!
咁好快超越成哥

引用:
原帖由 k514 於 2022-7-13 23:58 發表

91蚊個鐘,曱甴話光宗耀祖呀
英國交通費,水電媒,出街食飯買衫都貴到PK,91蚊個鐘,要英鎊先夠。

引用:
原帖由 一個普通西人 於 2022-7-14 00:00 發表

咁你哋又憑咩論點去批判年青人係一定錯呢?而你哋嘅取向又代表一定啱呢?
行去第三世界定三度起飛, 邊個可以說得準?
況且你同我到時都未必在世上啦!
無話班真香港年青人一定錯 但佢日留係香港只懂埋怨中國如何如何   反正大陰國都開方便之門 快啲走對大家都好 

在香港 M 記做兼職,一除口罩,即罰港幣伍千元,唔知要做幾多日才補返條數

當然,移民至英國做兼職,唔怕除口罩,亦唔會被罰款

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2022-7-14 00:02 發表

英國交通費,水電媒,出街食飯買衫都貴到PK,91蚊個鐘,要英鎊先夠。
在英國,冇限聚令,亦唔會被罰五千元

所以移民至英國,係最佳選擇

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-7-13 20:51 發表
英國「最低工資」時薪有£9.5,好過香港多多聲,黃人好好考慮一下,移民做老麥,就已經可以成家立業,白手興家架喇!
但我這個藍人代表有萬四一個月。始終好過去英國的黃人,佢定只得 $9.5 一個小時

引用:
原帖由 五龍太子 於 2022-7-14 00:16 發表

在英國,冇限聚令,亦唔會被罰五千元

所以移民至英國,係最佳選擇
交多D稅,VAT,資產增值稅,中獎洗唔洗交稅?

日日打劫,地鐵有3G未?

放棄防疫,猴痘又黎,想提高中招率?

上面班人!你地唔準咁樣笑曱甴架!

唔係知你唔得,而係知到香港曱甴全部弱智

麥記工作咁簡單都搞唔掂,而且英文都未講得掂學人玩移民,作為一隻曱甴,話晒都幫英國政府在香港辨大事,最少都應該比個麥記店長你做吖!

在香港時曱甴最愛浦麥記,估唔到移民之後折墮到在麥記賣包(賣包師)

「第一日返嘅時候train過兩三個鐘,完全搞唔掂,不過佢可能都知我唔得,冇再要過我去做」

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2022-7-14 00:23 發表

交多D稅,VAT,資產增值稅,中獎洗唔洗交稅?

日日打劫,地鐵有3G未?

放棄防疫,猴痘又黎,想提高中招率?
在英國生活,如詩如畫,簡直是世外桃園!交稅??冇問題

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]