• 瀏覽: 3,049
  • 回覆: 26
香港人口老化問題愈趨嚴重,對醫療服務需求日漸上升,惟公立醫院醫護流失率高企。為了吸引更多海外人才來港,政府早前先後公布兩批、合共五十...

海外再加上內地,希望引入更多真正醫生來港吧!

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2354421/即時-港聞-5海外醫生-過關-最快明春來港執業

多D就好

唔好咁開心,唔知班黑暴醫護用乜手段,可能好快就離開

引用:
原帖由 kqj 於 2022-7-13 10:28 發表
唔好咁開心,唔知班黑暴醫護用乜手段,可能好快就離開
有此擔憂絕對正常

吓乜要嘅咩

國內醫生最喜歡新年,因為好氣氛喎

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2022-7-13 11:17 發表
你呢個隱喻對 普通人 係好難明白。

香港醫療己到達國內水平。

結果香港D真錢慢慢的不斷流去外
就像香港的黑社會引入南亞人咁⋯已經慢慢地被吃掉一切地盤!
明朝有吳三桂🙈
美國有黑命貴🙈

本地藍人好多是冇遠見的儍b🤬

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2022-7-13 11:17 發表
ICAC ready 做野!因為呢度系香港唔係大陸呀!😱

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-7-13 11:20 發表

你呢個隱喻對 普通人 係好難明白。
點會唔明,到時殺到埋身佢地就會明

引用:
原帖由 discuss-5 於 2022-7-13 09:06 發表
多D就好
有人肯嚟先得架;on call 36唔易捱到架!!

引用:
原帖由 rbt48742aa 於 2022-7-13 11:33 發表

ICAC ready 做野!因為呢度系香港唔係大陸呀!😱
佢地算把啦一見到大陸二字就乜都睇唔到或唔知或個別事情好難列入討論

引用:
農曆年唔好去覆診~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-7-13 11:43 發表

農曆年唔好去覆診~
一年365日,睇你點避

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]