• 瀏覽: 5,706
  • 回覆: 28
+2
聯合國於周一(11日)世界人口日發表報告稱,估計印度人口將於2023年達到14億,超越中國成為世界上人口最多的國家。聯合國警告,高生育率將為經濟增長帶來挑戰。

咖哩大國咁多人口,單是廁所是否足夠?

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/熱點/article/20220712/s00024/1657601423279/聯合國-印度人口最快2023年超越中國達14億-成全球人口最多國家

除左人口多印度仲係未進入老齡化既經濟體,
好處係未來印度會係全球最大消費市場,因為年輕人多,
壞處係印度有可能被過於龐大既人口問題壓誇。

人口多從來就係雙刃劍。

引用:
原帖由 殘火太刀旭日刃 於 2022-7-12 20:23 發表
除左人口多印度仲係未進入老齡化既經濟體,
好處係未來印度會係全球最大消費市場,因為年輕人多,
壞處係印度有可能被過於龐大既人口問題壓誇。

人口多從來就係雙刃劍。
更重要的是沒有民族覺醒

引用:
原帖由 三級警司 於 2022-7-12 20:24 發表

更重要的是沒有民族覺醒
可能需要外來衝擊,印度或要面對滅國災難或者外星人入侵,
印度才有可能團結一致去改革。

引用:
原帖由 三級警司 於 2022-7-12 20:24 發表

更重要的是沒有民族覺醒
同意
印度沒有黨的思想學習
又沒有毛語錄習講話等可以研究,
完全是沒文化,怎可比得上我們十四億人

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2022-7-12 20:12 發表
聯合國於周一(11日)世界人口日發表報告稱,估計印度人口將於2023年達到14億,超越中國成為世界上人口最多的國家。聯合國警告,高生育率將為經濟增長帶來挑戰。

咖哩大國咁多人口,單是廁所是否足夠?

新聞來源連結: ...
三哥人民都唔用廁紙,右手揸食物、左手去便!

引用:
原帖由 sng850 於 2022-7-12 21:19 發表

三哥人民都唔用廁紙,右手揸食物、左手去便!
天竺人不需要潔廁精,因為家中沒有廁所也沒有公廁

咁樣強姦法,想唔多都唔得啦。。。。。

絕對好事,睇嚟印度嚟緊醫療,教育,福利,就業都會有好多問題,周身唔掂。

每日收集嘅糞便運去歐洲做沼氣可徹底解決能源危機

14億人,隨時男性都10億。。

唔徹底改變制度人再多有何用

點脫貧?

引用:
原帖由 kikola 於 2022-7-13 09:36 發表
唔徹底改變制度人再多有何用
x 2
冇機會向上流

3哥終於有第1

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]