• 瀏覽: 11,509
  • 回覆: 10
其實根本不應該讓外國航班入境。每日有十份一個案也是由外國傳入。之前澳紐係封國才可以把個案壓制到三位數以下。

梁子超醫生說得對,在現在的疫情下,香港不可能同時和內地與國際通關,一定要作出選擇。

引用:
原帖由 kit05hk 於 2022-7-10 16:49 發表
其實根本不應該讓外國航班入境。每日有十份一個案也是由外國傳入。之前澳紐係封國才可以把個案壓制到三位數以下。
如果有人要攪你, 封關係無保於事,

試想要把一支有covid-19嘅物件運入中國係幾簡單嘅事, 你點封都冇用.

引用:
原帖由 SOMA1963 於 2022-7-16 19:42 發表

試想要把一支有covid-19嘅物件運入中國係幾簡單嘅事, 你點封都冇用.
所以我一早也話要禁埋外國貨機入來,內地的食物和用品已經夠我們用。無需要用外國野。

引用:
原帖由 kit05hk 於 2022-7-16 19:49 發表

所以我一早也話要禁埋外國貨機入來,內地的食物和用品已經夠我們用。無需要用外國野。
習維尼文革HIGH上腦,逼曬D 農民出城做廉價工廠奴工, 糧食都要依靠外國入口, 禁外國貨機幾多千萬人要食樹皮,
比一胎政策搞到人口老化, 黨話想要大家生三胎, 野都晤夠食點生?

引用:
原帖由 SOMA1963 於 2022-7-16 19:42 發表

連那件反中蔡子強也認為除非封關封埋外國入口貨,否則即使做全民強檢也不會使香港清零。

引用:
原帖由 kit05hk 於 2022-7-16 19:49 發表

香港大量涷肉由巴西入口,係基層巿民的每日口糧,冇哂會令通漲急增。政府係咪應派多啲錢?

引用:
原帖由 kit05hk 於 2022-7-23 16:29 發表

連那件反中蔡子強也認為除非封關封埋外國入口貨,否則即使做全民強檢也不會使香港清零。
禁外國入口冇乜用, 要攪你一定係國內一早備貨, 最多係係外國入D新變種.
而家只能好似香港, 有發現就行動, 平時多做檢查, 盡可能減少對人民影響.

想儘快通關,行政區改為街道辦,用大陸健康碼咪得咯!

一早都話唔好俾外國客貨機入境,除非他們肯清零。宜家日日八千幾宗。

引用:
原帖由 kit05hk 於 2022-8-27 20:58 發表
一早都話唔好俾外國客貨機入境,除非他們肯清零。宜家日日八千幾宗。
宜家咁多個案,就是因為唔肯禁外國貨機客機。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]