• 瀏覽: 5,388
  • 回覆: 32
【消費券第二期 / PayMe / BoC Pay /八達通 /八達通上限/ Alipay HK 支付寶 / WeChat Pay / Tap & Go】第二階段消費券將於8月7日派發,政府今日(9

得咁少人轉,PayMe 同 Bocpay 最後咪好少人用

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/790519/消費券-7-23截止登記或轉會-至今18萬人申轉會-23萬人新登記

引用:
原帖由 契丹航空 於 2022-7-9 14:19 發表
【消費券第二期 / PayMe / BoC Pay /八達通 /八達通上限/ Alipay HK 支付寶 / WeChat Pay / Tap & Go】第二階段消費券將於8月7日派發,政府今日(9
...
多一事不如少一事, 一般人不會轉的

引用:
...
新加入市場, 好難搶老餅!!

唔係為咗8月7收款順利,相信更多人轉檔

引用:
原帖由 kqj 於 2022-7-9 16:24 發表
唔係為咗8月7收款順利,相信更多人轉檔
正路, 轉會唔會甩碌既~

引用:
原帖由 hklv 於 2022-7-9 15:45 發表

多一事不如少一事, 一般人不會轉的
說話就唔係甘講 上年4種工具 呀Richard嗰種最少人用 但係收到嘅投訴冠絕其他工具 我估起碼有一半跳船

正路都唔會轉

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-7-9 16:30 發表

說話就唔係甘講 上年4種工具 呀Richard嗰種最少人用 但係收到嘅投訴冠絕其他工具 我估起碼有一半跳船
好心Tap n Go去到第二輪, 自動退出啦;好乸樣衰呀!!

23萬 .. 港漂
真係多得限

嘩,多咗23萬人

Tap & Go 已轉八達通 

引用:
原帖由 hw1chan 於 2022-7-9 17:22 發表
Tap & Go 已轉八達通 
why why tell me why

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-7-9 17:27 發表

why why tell me why
總之脫離左Tap & Go好開心

多膠餘,其他幾樣下下要攞電話出嚟,麻鬼煩

引用:
...
講左尼2間野本身都唔多店可以用到,係尼到班瞎毛死要面話多店用🤷🏻‍♂️

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]