• 瀏覽: 12,739
  • 回覆: 5
公眾設施為小眾人服務?
我唔讚成囉。
並非出於歧視。
都係成年人自己檢點一些咪得囉。
去一次小解、你認為有人刻意去睇你?
大解你唔會公開表演呀!
更衣更無必要,除非你有表演慾、點都唔會公開呀,咁重有冇必要為小眾去設立呢種設施?

引用:
原帖由 HelloOcean 於 2022-7-11 00:10 發表

你咁講就即係完全睇唔明問題既核心。
唔係表唔表 公唔公開, 例如你太太入更衣室換衫,佢唔係表演啦, 咁咁岩男人入去O唔OK?
跟住你就接住睇之後既問題.
點核心問題?
你嘅核心係啲咩?
同性戀同你去廁所有咩關係?
乜入廁所痾尿你周圍睇㗎?痾屎更唔好講、而家公廁除咗尿兜有邊個唔係獨立㗎。
咁仲話唔足夠?
男人入女廁或更衣室?你無問題呀?
女廁或更衣室點解會有男人?咁呢個男人係唔係犯法呀!

如果真係要分開,你係唔係標簽咗同性戀呀!
嘩….嗰二條友入同性戀公廁喎!
我同同性戀共用一個公廁未必知佢係同性戀。
你話要分開咁唔係要社會標簽呢啲朋友、而係你呀!
反而爭取更多餵哺母乳場所嚟得更有需要囉。

引用:
原帖由 HelloOcean 於 2022-7-11 22:40 發表

你有冇用過腦睇字? 不停係不相關既地方講

咁我咪問男人入女廁係咪有問題囉 你用下理解得唔得呀弱智仔
女同 男同 本身就係對同性有性衝動性行為, 係同男入女廁性質一樣呀低B仔
男入女廁有問題 同性入非同性一樣有問題呀 咁簡單你都睇唔明?
你有冇學過中文架?

如果同性自己覺得無問題 標籤咪標籤囉
咁男人係社會係咪被標籤做男人呀? 女人係社會係咪被標籤做女人呀?
你用下腦好嗎 ...
有咩問題呀!
入廁所唔係大就係細,唔通入廁所睇風景? 你唔鍾意尿兜咪入廁格囉。
話之你痞係到痾都無人話你。

至於你話嘅偷窺係一種病態,有心偷窺你點防?
亦唔係多一個設施就會無人偷窺。
最近有幾單偷窺案,從外表到學識,有大學生亦有專業人士,都係事發後報警處理。

你係都要標簽係同性戀無計喎!
你意思係想話俾人知邊啲人係基?

基嘅唔知自己要入男廁定女廁?
獨立廁格都唔可以保障呢類人士?

到底你有無腦㗎!
咁使唔使為呢啲朋友細分鍾意俾人插同鍾意插人呀?
咁雙性戀又使唔使為佢哋度身訂造設施呀?
呢類人士比同性戀更複雜。
又使唔使為呢啲辟好人士度身定造唔同嘅設施呀。

同性戀用廁所好耐㗎?
痾完唔走搏乜。

外形明明係男士唔入男廁你搏乜。
你嘅核心真係好有問題囉。

同性戀唔係大晒架、無可能特意為你哋去搞呢啲個人衛生設施囉,係公廁你痾尿我又痾尿只要你唔影響到人有咩問題?除非你去廁所另有目的。

仲有你嘅性取向同你講嘅公眾設施並無關係。
正如我係前面講獨立廁格已經可以保障另類人士需要,除非你有鋪裝人癮。

再引申落去使唔使每年都整番日同性戀記念日?

亞基佬傑而家痞緊、你話佢應該係男倉定女倉定係特別為佢開一個倉?

引用:
原帖由 40342 於 2022-7-12 01:12 發表

樓主有時間去中環街市一樓參觀一下廁所,相信設計者已充份考慮你的問題。
佢嘅意思係要專區去處理佢哋嘅需要。
我想反問如果真係有呢類設施,而我又人有三急,入咗去算唔算犯法?
我嘅外表同佢哋一樣,點樣可以分邊個係同性戀?

唔知邊個無腦呢?

引用:
原帖由 40342 於 2022-7-12 09:49 發表

那裡真的有專區,除了男、女厠之外,有兩個獨立對外的厠格,其實像有些餐室男/女廁所,先到先用一樣,不過用了一個好像是「男女共融厠所」的名稱(記憶可能有些誤差),那是不是考慮了樓主的問題?
獨立廁格已經解決問題。
除非有特別辟好當作別論。
如果單從解決生理需要去完就走。
還有什麼考慮?

引用:
原帖由 直線國國王 於 2022-7-12 12:00 發表

師兄,有一門學問叫做「法律經濟學」應該可以幫你。總括來說,是指法律的訂立應該以最小的社會成本來達到最大的收益。

例如一位女士非常擔心被一個女同在公眾更衣室偷窺,一個方法就如我在#3所述花大量資料把女同/非女同辨別、標籤,派工作人員守在入口確保女同到女同更衣室、非女同到非女同更衣室等。
另一個方法是讓那位非常擔心妻子女兒被偷窺的男士,買兩條大毛巾,吩咐愛妻愛女必須把自己包裹在大毛巾內直至更衣完畢 ...
如果真係要分得咁開要建呢類設施、我建議同性戀實名登記並發痾屎尿牌,亦禁止同性戀使用公眾衛生間,
同性戀只可使用指定衛生間、如同性戀進入公眾衛生間即屬犯罪。相反其他未有領取痾屎痾尿牌進入同性戀衛生間亦有罪。
咁樣做會唔會有秩序規劃邊類人可以用呢類樓主建議嘅設施、亦可防止同性戀和非同性戀嘅滋擾。
做人唔自律乜都可以做借口,成年人去公眾場所檢點啲乜嘢事都冇、要犯法唔等同有另類設施就可避免。
雖然有啲粗鄙呢類設施亦有可能成為同性戀嘅魚場,洐生另一個問題囉。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]