• 瀏覽: 15,721
  • 回覆: 126
+2
七旬清潔工於2019年11月在上水拍攝示威者和清理路障市民的衝突,被飛磚擊中頭部死亡,兩名少年涉誤殺案件今(8日)續審,辯方進行結案陳詞。首被告的

辯方律師的人性去了那裡?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/790273?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

引用:
原帖由 DiDiDum 於 2022-7-9 00:21 發表
七旬清潔工於2019年11月在上水拍攝示威者和清理路障市民的衝突,被飛磚擊中頭部死亡,兩名少年涉誤殺案件今(8日)續審,辯方進行結案陳詞。首被告的

...
律師幾好做,如果咁都得,其實全部案件都可以用同一理由

安培是不是在錯誤的時間地點出現? 其去世屬意外?

引用:
原帖由 DiDiDum 於 2022-7-9 00:21 發表

...
乜律屍算係人咩?

所以律師其實係一個精神分裂嘅職業

鬧呢條6屍係畜生都影撚衰畜生兩個字!
阿伯係打份工! 起果度出現係工作黎! 點知班黃畜咁撚無人性? 不過呢個6屍就更無人性!

哇,呢啲簡直係垃圾律師啦,咁差嘅藉口都諗到出嚟。

引用:
原帖由 hkrking 於 2022-7-9 07:36 發表
哇,呢啲簡直係垃圾律師啦,咁差嘅藉口都諗到出嚟。
正所謂狗口點會出象牙?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-7-9 07:37 發表

正所謂狗口點會出象牙?
出自九品芝麻官

崔毀兩個少年人生吧

最大失敗系呢種律屍都可以存在,黑白顛倒人性盡滅,佢來世界上系佢阿媽錯誤生左畜牲。

人渣中嘅人渣

引用:
原帖由 天地之大 於 2022-7-9 07:48 發表
人渣中嘅人渣
乜算係人咩?

做辯護律師職責上係要為當事人爭取有利條件
不過諗出咁嘅辯護理據真係低能

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]