• 瀏覽: 17,527
  • 回覆: 116
+15
為慶祝香港回歸祖國25周年,「歌神」張學友在採訪中送祝福,可是「香港這25年經歷了很多」「仍希望比以前香港更好」「香港加油」等措辭,卻被內地

這件事是1450和曱甴反串挑撥離間,大陸媒體下民眾支持張學友,有很多民眾根本不知道發生了什麽事,只有台灣綠媒和香港黃媒大肆炒作這個話題!

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/大國小事/789472 ... p;utm_campaign=news

香港係需要加油,所以香港加油呢4隻字完無問題
有問題既係果D政治上腦既人

張學友加油加友,加拿大人何志光好興。

少說少錯

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-7-8 10:02 發表
張學友加油加友,加拿大人何志光好興。
何志光係乜水??

扮無法理解黃絲黑暴口號、顏色.

騙誰呀?

引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2022-7-8 09:02 發表
香港係需要加油,所以香港加油呢4隻字完無問題
有問題既係果D政治上腦既人
但班小粉紅自己覺得權力仲大過國家

要表態

引用:
原帖由 茶餘面后 於 2022-7-8 10:24 發表
扮無法理解黃絲黑暴口號、顏色.

騙誰呀?
所以張學有咪變得使人無法理解咯

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-7-8 10:09 發表

何志光係乜水??
一個黃轉藍再轉為粉紅既香港人

引用:
原帖由 馬路小薯仔 於 2022-7-8 10:32 發表

所以張學有咪變得使人無法理解咯
國家冇話張學友有問題wo🤷🏻‍♂️

加多句中國加油,香港加油咪無事囉

睇大陸微博就知,9成9人支持張學友發出嘅聲明,只有少數網民黑佢,但香港黃媒同呆灣傳媒就刻意搞大件事!

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-7-8 10:26 發表

但班小粉紅自己覺得權力仲大過國家
你傻啦,言論自由是國家民主表現,只要唔犯法唔抹黑就可以。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]