• 瀏覽: 17,539
  • 回覆: 116
+15
引用:
原帖由 茶餘面后 於 2022-7-8 10:24 發表
扮無法理解黃絲黑暴口號、顏色.

騙誰呀?
係你自己騙自己
因為只要你用政治角度去睇所有野,所有野都會變成你口中既黃黑藍紅顏色,被政治蒙閉雙眼
唔係個個講香港加油既人都一定係反中,清醒小小

引用:
原帖由 快思飛 於 2022-7-8 10:37 發表
睇大陸微博就知,9成9人支持張學友發出嘅聲明,只有少數網民黑佢,但香港黃媒同呆灣傳媒就刻意搞大件事!
敵人從來唔會放棄攻擊中港,一定會將可以政治化的都政治化以製造我們社會撕裂。

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-7-8 10:26 發表

但班小粉紅自己覺得權力仲大過國家
佢地有言論自由,有乜辦法,佢地講野又唔犯法

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-7-8 10:32 發表

一個黃轉藍再轉為粉紅既香港人
即係一個懂政治嘅人

引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2022-7-8 09:02 發表
香港係需要加油,所以香港加油呢4隻字完無問題
有問題既係果D政治上腦既人
問題係騎劫咗呢句嘅小黃人

今時今日大陸已經無人聽張學友

係港台曱甴網軍仲係度煲單趣聞

好多內地網民係微博打"香港加油"支持學友 無需加中國係前頭

引用:
原帖由 ooqq88 於 2022-7-8 10:51 發表
今時今日大陸已經無人聽張學友

係港台曱甴網軍仲係度煲單趣聞
你傻的嗎? 學友演唱會係內地場場爆滿 通輯犯寧願冒被捉風險都要聽學友

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2022-7-8 10:33 發表
加多句中國加油,香港加油咪無事囉
我覺得香港人有言論自由 下下都要加中國加油係前面 好似細路被阿爸媽望實 根本唔合理

引用:
原帖由 s336990 於 2022-7-8 10:48 發表

問題係騎劫咗呢句嘅小黃人
如果係咁,咁即係往後香港都唔比人叫加油
有時我又覺得唔可以成個女人咁只係一味翻舊賬,人要向前望
而家既香港人就只係一味怨黃人點點點,乜都停留係黃人黃人黃人,但就完全無貢獻點樣改變社會
其實就算清走哂小黃人,呢句野都係一直會被標籤上黃色,只要心態上唔改變,過幾多年後再講乜都無用

引用:
原帖由 sunday8999 於 2022-7-8 10:52 發表
好多內地網民係微博打"香港加油"支持學友 無需加中國係前頭
張學友事件後,大陸依家大把人講「香港加油」表示愛國!睇吓班黃人仲講唔講?

引用:
原帖由 快思飛 於 2022-7-8 10:58 發表

張學友事件後,大陸依家大把人講「香港加油」表示愛國!睇吓班黃人仲講唔講?
點解唔講? 香港加油就ok 中國香港加油就不必了 太俗氣

引用:
原帖由 快思飛 於 2022-7-8 10:37 發表
睇大陸微博就知,9成9人支持張學友發出嘅聲明,只有少數網民黑佢,但香港黃媒同呆灣傳媒就刻意搞大件事!

利用事件炒作抹黑中國同愛國愛港嘅正常人

引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2022-7-8 10:40 發表

係你自己騙自己
因為只要你用政治角度去睇所有野,所有野都會變成你口中既黃黑藍紅顏色,被政治蒙閉雙眼
唔係個個講香港加油既人都一定係反中,清醒小小
經過這件事.

"黃色"忽然代表愛國了.
小黃人常講的香港加油忽然又代表愛國了.

祖國高招呀.

黃色、黑色、加油…等等,之前畀黑暴騎劫,而家應該重奪使用自由、正常化!
中國加油!香港加油!學友加油!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]