• 瀏覽: 30,023
  • 回覆: 205
香港著名導演及編劇羅啟銳與作家倪匡日前相繼離世。今日(7日)召開深水埗區議會委員會會議,深水埗區議員李庭豐提議在開會前為兩名人士逝世進行1

黃屍仍然在把持議會,政府卻坐視不理

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/18區新聞/789885/深水埗區議會為羅啟銳-倪匡默哀一分鐘-僅民政處代表未有參與

民政處代表又冇阻止及反對什麼默哀, 你表演你的默哀, 民政處代表沒有義務陪你表演吧...

引用:
原帖由 mboii 於 2022-7-8 05:23 發表
香港著名導演及編劇羅啟銳與作家倪匡日前相繼離世。今日(7日)召開深水埗區議會委員會會議,深水埗區議員李庭豐提議在開會前為兩名人士逝世進行1

實際上 , 就係為左邊個邊個落台而默哀 ...

哈哈哈哈哈

好大膽, 公然向反共反中份子默哀?

引用:
原帖由 hwwong 於 2022-7-8 05:28 發表
民政處代表又冇阻止及反對什麼默哀, 你表演你的默哀, 民政處代表沒有義務陪你表演吧...
人地有權利喎

七月七日盧溝橋事件,DKLM!

對個別離世人仕進行默哀是個人選擇,與公務無關

區議會的薪金包括默哀?

下次用埋政府資金破地獄

仲有黃已完為糧支而宣誓效忠共產黨

引用:
原帖由 mboii 於 2022-7-8 05:23 發表

對一個老死嘅人默哀又有幾專重?

默哀咪散會後做

疫情死左咁多公公婆婆,又唔見議會默哀

引用:
原帖由 ctchan20f 於 2022-7-8 06:38 發表
對個別離世人仕進行默哀是個人選擇,與公務無關
佢地鍾意,可以日日為佢地默哀

又代表乜嘢?
好有文化?

點解你有權利默哀,但別人沒有權利不默哀?!
如果咁先係民主,咁我唔要啦多謝

主題標籤 #區議會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]