• 瀏覽: 86,849
  • 回覆: 303
+16
打唔打針都中架啦

而家打針係為左個19通行證

引用:
原帖由 湯米 於 2022-7-7 20:00 發表
6000又點,好多都無病徵,就算有都好輕微呢,咁有乜好驚
小粉紅驚冇左份工

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2022-7-7 18:30 發表
美國做出嚟嘅好事

《刺針》學者稱新冠病毒非自然出現 或源於美實驗室
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20220704/bkn-20220704020814040-0704_00992_001.html
顏色物體會話係假新聞!任何尾角既負面野都係假既,如果屈中國就一定真

引用:
原帖由 teven2005 於 2022-7-7 18:46 發表

其實真係要考慮下嚴格既措施
例如禁堂食,唱K,夜店,旅行團(包括本地一日遊) 等等.........

個人認為為左所有市民既安全
真係要爭取清零,務求等到隻病毒消失晒先好考慮重開
就算消失哂,好快就會由外國傳入嚟,除非永遠唔俾人由外國嚟香港

引用:
原帖由 石子宏 於 2022-7-7 18:04 發表
本港疫情有上升趨勢,新增3,028宗確診,本地個案佔2,856宗,包括948宗核酸陽性及1,908宗經覆核的快測陽性個案,輸入個案佔172宗,多1名79歲無打針的女患者離世。多間學校呈報陽性個案,另外大埔雅麗氏何妙齡那打素醫院內科混合病房爆疫,佛教醫院護養病房再多2名病男人感染。衛生防護中心傳染病處主任張竹君表示,兩周

...
唔駛幾耐會重上過萬,8月15可能會無堂食

再唔禁堂食,後果堪虞

2星期係你預期,依d邊有得預期可能訓醒就過萬

香港政策已經好明顯,香討清零盲毛仲唔肯面對現實

引用:
原帖由 天下唯一 於 2022-7-7 20:04 發表
再唔禁堂食,後果堪虞
相信唔會再行返舊路

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-7-7 20:12 發表

相信唔會再行返舊路
有咩新橋??

引用:
原帖由 遮打哥 於 2022-7-7 20:15 發表
不是超過9成打左針,點解仲會爆疫
你仲未醒?!

引用:
原帖由 gn00260418 於 2022-7-7 20:12 發表
香港政策已經好明顯,香討清零盲毛仲唔肯面對現實
班盲毛唔敢再鳩噏「全民強檢」, 已算有進步!!

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-7-7 18:39 發表

根本而家政府擺明就係躺平, 向商家佬屈服, 而家疫情不斷上升, 仲走去搞取消熔斷,迎入病毒, 咁嘅政策, 擺明嘥9氣。
冇法架啦,2年嚟差多唔對外冇收入,可惜林鄭在第二、三波時唔清零,今時今日清零的話政府未必肯頂住咁多商家的賠償。

引用:
原帖由 Alcohol618 於 2022-7-7 20:00 發表
打唔打針都中架啦

而家打針係為左個19通行證
打咗就減少嚴重喎,其實BA2之後已經對發育完全的後生健康人士冇乜太大影響,係對老弱病殘影響最大。
通行證冇用,都唔知整嚟做乜,阻住進入。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]