• 瀏覽: 86,852
  • 回覆: 303
+16
引用:
原帖由 Justinsa 於 2022-7-8 10:39 發表

無止境外來輸入,再內部擴散
根本就係死都要輸入同內部放寬一齊做, 等你地搵唔到源頭, 源頭咪就係外來的囉

會不會反彈到一萬宗?

引用:
原帖由 ymca8 於 2022-7-8 10:06 發表

總好過3個月前上海發生既慘況
上海咁叫'慘況',咁死左幾百萬人既歐美就係地獄啦

數字再無意義,都已經第三年,仲係咁死心不息

醫院爆疫裏面嘅病人真係幸福 , 合資格人士每人可以得到由社署 贊助 嘅五千蚊獎金 👍 , 好似肥媽嗰啲冇入醫院就唔符合資格喇

引用:
原帖由 ckw 於 2022-7-8 08:20 發表

打針祇是減小重症及死亡風險,冇話包你唔中喎,長些知識啦!
減重症同死亡2針已夠,點解仲宣傳3針4針?個政府仲FF緊減感染,啲磚家仲講緊抗體下跌喎,講明T細胞記憶一般夠17年用,啲磚家同政府失憶?

引用:
原帖由 starr 於 2022-7-8 10:47 發表

上海咁叫'慘況',咁死左幾百萬人既歐美就係地獄啦
唔係地獄,係叫天堂😂

提示: 違規內容已被屏蔽
唔撚好惹返大碌呀,封關封關再封關,連續30日禁足強檢啦柒棺

前排日日都四.五萬單都經歷過啦...而家應該啲人唔驚嘅。

睇嚟方倉又要再開了.

香港人對呢個病毒已經無感覺,我反而想知點解仲要開每日記者會

支持繼續動態清零

引用:
原帖由 石子宏 於 2022-7-7 18:04 發表
本港疫情有上升趨勢,新增3,028宗確診,本地個案佔2,856宗,包括948宗核酸陽性及1,908宗經覆核的快測陽性個案,輸入個案佔172宗,多1名79歲無打針的女患者離世。多間學校呈報陽性個案,另外大埔雅麗氏何妙齡那打素醫院內科混合病房爆疫,佛教醫院護養病房再多2名病男人感染。衛生防護中心傳染病處主任張竹君表示,兩周

...
會唔會又禁堂食?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]