• 瀏覽: 4,867
  • 回覆: 30
英國首相約翰將向全國發表講話,料交代辭職事宜。多間英國傳媒引述消息人士指,首相約翰遜今天內宣布辭職。英國首相府發言人表示,約翰遜將於今天發表全國演說。

有英國傳媒引述唐寧街消息人士指,約翰遜通知保守黨1922委員會主席布萊迪(Graham Brady)自己將會下台,但仍留任看守首相至保守黨10月舉行黨大會,並選出新任黨魁接任首相為止。

黐線,有民主自由就得㗎啦?唔係咩

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1852854/即時-國際-英國首相約翰遜將向全國發表講話

拜登有無買香蕉送行

主播讀唔do的人名都讀到笑⋯ 一齊唔使養家咩

搞完最后一禍,唔玩了。

點解唔立刻選黨魁
賴死唔走拖到10月

引用:
原帖由 paulchen 於 2022-7-7 18:04 發表
點解唔立刻選黨魁
賴死唔走拖到10月
係咪一人一票無篩選無欽點選出嚟架

BNO 政策廷續性成疑!

😓

提早大損,工黨上台,清算BN(O)

英國醜聞

自行了斷

死啦,新黨魁上場會唔會趕嗰班BNO人返嚟香港㗎!千祈唔好比佢哋返嚟喎!

引用:
原帖由 3848 於 2022-7-7 19:00 發表
死啦,新黨魁上場會唔會趕嗰班BNO人返嚟香港㗎!千祈唔好比佢哋返嚟喎!
一陣為經濟送班走佬黃人做貢品比中國深圳聰第一個祭旗

虐害遜係疫下party之王,鹹濕精
難民男嘅盧旺達做奴,女嘅留英國做雞,
條J鹹濕過成龍,控疫差過林鄭,
手撕北愛爾蘭協議書,
英國失業率高,就業率低,通脹11%。。。

條條死罪

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-7-7 18:08 發表

係咪一人一票無篩選無欽點選出嚟架
有冇公民提名先?? 🤔

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2022-7-7 19:30 發表
虐害遜係疫下party之王,鹹濕精
難民男嘅盧旺達做奴,女嘅留英國做雞,
條J鹹濕過成龍,控疫差過林鄭,
手撕北愛爾蘭協議書,
英國失業率高,就業率低,通脹11%。。。

條條死罪
下台後又被中共制裁跟肥奧揾食

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]