• 瀏覽: 4,817
  • 回覆: 31
醫管局計劃推「大灣區醫生交流計劃」,引入大灣區三甲醫院有經驗的醫生來港,與本地醫護合作為市民提供服務。有消息指,伊利沙伯醫院將成為首間試點醫院,計劃今年內引入最多10名內地醫生來港。

其實內地醫護水平唔會差,只係香港醫護自視太高吧!

新聞來源連結:
https://www.dotdotnews.com/a/202207/07/AP62c6a771e4b0adad9d4920f0.html

慎思守法 遠離暴行
萬般帶不走 唯有業隨身
小黃人口鬧政府
但又死死地氣用政府醫院

男定女的 

引用:
原帖由 paulchen 於 2022-7-7 17:47 發表
小黃人口鬧政府
但又死死地氣用政府醫院
佢地賴死喺度就要同口中既港共政權合作愉快

而家任擺布

內地人均壽命同美國差唔多,證明真實醫療水平相約?

我只看效果,都未實行就唔應該先下蓋棺論定

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2022-7-7 17:45 發表
醫管局計劃推「大灣區醫生交流計劃」,引入大灣區三甲醫院有經驗的醫生來港,與本地醫護合作為市民提供服務。有消息指,伊利沙伯醫院將成為首間試點醫院,計劃今年內引入最多10名內地醫生來港。

其實內地 ...
普通市民終於等到自己同聲同氣嘅醫生為自己醫病啦,唔哂俾上帝恩錫啦!
每次睇醫生都覺得香港嘅醫生係上帝係天之驕子,而企埋醫生一旁嘅護士就係“天使”自己就成個乞衣咁等緊上帝恩錫才可以轉介專科俾你,你係生係死全由上帝話事。

香港人口老化,對醫生需求好大,希望加快引入

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-23 05:55 發表
 女皇一走, 你就將伊院變做人民醫院 
最緊要唔會扮盲眼玩政治罷工禍害病人,叫咩院無所謂

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-23 05:55 發表
 女皇一走, 你就將伊院變做人民醫院 
重新命名喇!

黑E芋以為走佬去蠅國無咗佢地香港醫院就會好唔惦  BNOER夠鐘起身去洗馬桶啦

引入得10名醫生咁少? 

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-7-7 17:59 發表
我只看效果,都未實行就唔應該先下蓋棺論定
我衹看到黑醫罷工效果,好明顯

主題標籤 #大灣區
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]