• 瀏覽: 3,154
  • 回覆: 29
政府建議全體公務員今年劃一加薪2.5%,追溯至今年4月1日。 高級公務員協會發表聲明,表示當局漠視工會意見、打擊公務員士氣,感到十分失望,非常遺憾,希望政府重新研究及考慮公務員薪酬調整方案。 聲明指出,公務員團體早前已向政府提出合理及詳細的公務員薪酬調整建議方案,並多次與局方商討,但政府並無跟隨一直...

呢幾年香港乜野環境呀, 有得加仲阿支阿左

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1656450-20220706.htm

失望都冇辨法 政府要顧及香港整體經濟環境, 你地只佔香港極少數 唔滿意可以唔做 大把人爭住做 

真係堅尼地城居民.

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-7-6 19:10 發表
政府建議全體公務員今年劃一加薪2.5%,追溯至今年4月1日。 高級公務員協會發表聲明,表示當局漠視工會意見、打擊公務員士氣,感到十分失望,非常遺憾,希望政府重新研究及考慮公務員薪酬調整方案。 聲明指出,公務員團體早前已向政府提出合理及詳細的公務員薪酬調整建議方案,並多次與局方商討,但政府並無跟隨一直...

咪就係!咁唔滿意就辭職唔好做!出返私人公司做!睇下你地班公務員適唔適應私人市場!

市民對前年公務員表現都好失望 咁可以點?

有得加都偷笑

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-7-6 19:10 發表

咪就係, 我覺得公務員協會個肥佬最老土, 好似老馮要加, 加少點都詐形

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2022-7-6 19:19 發表

咪就係!咁唔滿意就辭職唔好做!出返私人公司做!睇下你地班公務員適唔適應私人市場!
佢地期望年年加4,5%復式咁增長上去,

都癲癲地, 睇下出面乜野環境先得㗎

該減2.5%

引用:
原帖由 hklv 於 2022-7-6 19:22 發表

咪就係, 我覺得公務員協會個肥佬最老土, 好似老馮要加, 加少點都詐形
係咪薯薯嘜嘜成頭油個件肥野?

引用:
原帖由 ar2man 於 2022-7-6 19:21 發表
市民對前年公務員表現都好失望 咁可以點?
反修例期間幾多出嚟搞搞震仲未同佢地算脹

引用:

林奠學懂英國教的,走前留下地雷給接任人踏。

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-7-6 19:26 發表

係咪薯薯嘜嘜成頭油個件肥野?
正是, 樣衰夾老土, 重大大聲話2.5-去上年通漲2.4, 咪即係加0.1比我, 點通呀? 面口真難看

唔滿意就辭職  出面大把世界撈 

引用:
原帖由 hklv 於 2022-7-6 19:30 發表

正是, 樣衰夾老土, 重大大聲話2.5-去上年通漲2.4, 咪即係加0.1比我, 點通呀? 面口真難看
個隻野冇一次話滿意,好似欠佢咁

有本事就係劈炮出去打私人公司工

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]