• 瀏覽: 29,029
  • 回覆: 207
+7
國內全部都反共,根本冇人信共產。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2022-7-7 03:39 發表

咁有同情心,閣下係工作者
精神病

引用:
原帖由 x10x20 於 2022-7-7 18:29 發表

啱!
其實自從有咗國安法
100人之中
98個都是支持黨的
餘下其中一個精神恍惚,不能作準
只餘下一個反共份子。

而且很多反共份子
走嘅走
亦有最後洗心革面
浪子回頭
改為支持黨
甚至愛黨愛得比一般人更熱!

很快這個社會就只會餘下
熱愛黨嘅人!
正!
你好多手足睇唔明你寫乜,分分鐘當你二汶咁批鬥喎

引用:
原帖由 owen11223344 於 2022-7-7 18:51 發表

師兄,見到自己個宗主大陰帝國搞成咁,好唔開心啊?
你講咩?
唔明

或者你嘅意思係我唔係愛黨
咁你就大錯特錯!
亦希望我理解錯誤。

緊記
矯枉必須過正
不過正不能矯枉!

如果大家係同路
我唔想插你

引用:
原帖由 charlir2005 於 2022-7-7 19:52 發表

你好多手足睇唔明你寫乜,分分鐘當你二汶咁批鬥喎
只要方向相同
支持得很前
支持得較為內斂
都是同道

相煎何太急?

佢反共系佢個人嘅價值觀。佢憑自己過去嘅經歷去評價。
施永青同佢都系反共同路人。不過施永青看着世界的變局,中國嘅變化同時在改變思維。施永青其實還是在反共但對今天嘅中共多咗D信任及信心。

我請你食燒鵝

Rest in peace!

而家D 人真低能...
唔同政見就要你死我活??
我愛中國, 亦欣賞倪匡的性格,
有咩問題???

引用:
原帖由 wilsonabcd 於 2022-7-5 18:22 發表

現代中國共產黨能容得下<美國主義>只要守法,但現美國「新麥卡錫主義時代」一句<中國主義>說話也容不下!
改革開放就是承認資本主義的優點,一個共產主義國家允許資本主義在本國發展,再因為開放招來外國勢力破壞,但卻堅持開放,堅持資本主義在共產主義國家萌芽發展,但又堅持共產主義的優點不做一刀切側底轉向資本主義。早知道,如果資本主義化,勢必像蘇聯那樣國有資產私有化,那個時候私有化,得益的就是當時有權的人,但最上層沒有這種做,繼續堅持共產主義的東西,在這中間取得相對平衡。
有人覺得中國封閉,獨裁,不管是資本主義還是共產主義,均來自西方,何來封閉?經過實踐之后,將引入資本主義彌補共產主義的不足從善如流,何來獨裁?請問那個資本主義國家能像中國這樣做?而且最重要的一點,這並不是共產黨封閉不封閉,獨裁不獨裁,共產黨也好,中國政府也好,都是由中國人組成的,有些人將共產黨或者政府和中國人對立起來,點啊?中國人和中國人對立嗎?這不是笑話嗎?
搞不明白中國的一切是由中國人組成的,就會像倪匡那樣說出那些我愛國但反共的傻話。

引用:
原帖由 bbq008 於 2022-7-8 15:08 發表

改革開放就是承認資本主義的優點,一個共產主義國家允許資本主義在本國發展,再因為開放招來外國勢力破壞,但卻堅持開放,堅持資本主義在共產主義國家萌芽發展,但又堅持共產主義的優點不做一刀切側底轉向資本主義。早知道,如果資本主義化,勢必像蘇聯那樣國有資產私有化,那個時候私有化,得益的就是當時有權的人,但最上層沒有這種做,繼續堅持共產主義的東西,在這中間取得相對平衡。
有人覺得中國封閉,獨裁,不管是資 ...
你在寫我在想的。謝謝。他們是井底蛙,自己沒進步也覺得人地沒進步。活在自己幻想之中。

引用:
原帖由 Feiballball 於 2022-7-5 22:43 發表

咁你仲睇?精神分裂?
識唔識字,咪話咗棄坑囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]