• 瀏覽: 21,096
  • 回覆: 109
  • 追帖: 1
+11
新冠肺炎疫情歷經2年半,再有飲食集團結業,連鎖亞太餐飲(控股)有限公司旗下3間餐廳品牌於七一突然結業,過百名員工瞬間失業

通關無期, 又摺一間,
未出的工資, 勞工處(政府)埋單,
政府的錢從何來

🚮🚮🚮🚮🚮

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0704_00822_001.html

關通唔通關咩事?成日乃。

捲款而逃

支持

老板走佬

引用:
原帖由 tinnit 於 2022-7-5 00:01 發表
捲款而逃
去英國嘆世界

老板走佬一定係 PK .

只講強積金呢部份 , 老板冇同夥記供強積長達一年 . 伙記一定知 , 伙記自己唔去 check , 伙記自己都有責任架 .

x色經濟圈都幫唔到手。老闆去咗bno祖國?

引用:
原帖由 st105 於 2022-7-5 07:57 發表
x色經濟圈都幫唔到手。老闆去咗bno祖國?
呢檔野係黃色?

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2022-7-5 07:55 發表

只講強積金呢部份 , 老板冇同夥記供強積長達一年 . 伙記一定知 , 伙記自己唔去 check , 伙記自己都有責任架 .
我個個月都Check.

引用:

間野似集團黎........好難避過上面間holding HR唔供.......
重要之前申請政府錢, 要有供先批........

亞太餐飲(控股)有限公司旗下3間餐廳品牌<==咁=大股東重係度

引用:

人事部,會計部唔出聲

藍店又落下面浴火重生囉

一執咩對沖都唔洗有

廣大市民荷包清零
肯定快過病毒清零

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]