• 瀏覽: 8,662
  • 回覆: 52
+2
通關未有時間表,零售市道有待復甦。向來為名牌集中地的尖沙咀廣東道,近月再有大型連鎖品牌撤出。位於廣東道及海防道交界的新港中心地下兩個舖位

廣東道唔掂咗幾年喇,連對面海港城都要cheap cheap地,間細啲舖來出租,檔次低哂。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/地產樓市/787302/棄守廣東道-周生生-burberry撤出新港中心-料業主損失千萬月租

冇哂自由行,靠本地客好難維持

劉太甘比近年不順!需不需在家擺個風水陣

講真擁有呢些舖位的業主根本不怕每月蝕千萬租金

引用:
原帖由 sylm01 於 2022-7-4 20:22 發表
冇哂自由行,靠本地客好難維持
沒事,沒事兒

有黃色經濟圈!!!

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2022-7-4 20:37 發表

沒事,沒事兒

有黃色經濟圈!!!
說實話,一般黃人消費能力比較低,或者叫做唔肯高消費

隨時已經係零成本啦,賺了d咪食少餐囉

好多黃畜重以為香港可以無左中國…但其實一星期都未必生存到

引用:
原帖由 srsv 於 2022-7-4 20:28 發表
文中有講
佢哋吾減租
怕影響市值
寧願擺空

租客的好處.............!!

引用:
原帖由 莫呢拉 於 2022-7-4 20:25 發表
劉太甘比近年不順!需不需在家擺個風水陣
都搬了去英國...........擺咩都無用........!!

可以開街坊小店

引用:
原帖由 srsv 於 2022-7-4 20:28 發表
我就吾信!每月蝕千萬!一年就一億喎!五年不通關!間舖咪養米奇!笑咗

引用:
原帖由 505249341 於 2022-7-4 20:55 發表

文中有講
佢哋吾減租
怕影響市值
寧願擺空
幾乎所有香港業主都係咁 唉

引用:
原帖由 莫呢拉 於 2022-7-4 21:08 發表

我就吾信!每月蝕千萬!一年就一億喎!五年不通關!間舖咪養米奇!笑咗
都係果句 “擁有呢種地段舖位的業主根本不怕, 對於佢地唔係蝕, 而係每月少收千萬而已”...而每月一千萬, 對於呢D業主財團來講, 根本微不足道

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]