• 瀏覽: 37,171
  • 回覆: 238
+2
講老實,波音咁多問題,你話好聲好氣,有商有量都話幫襯下你。
好似飲茶咁,個知客靚啲,笑得甜啲,茶錢貴十蚊八蚊唔係問題。
但你惡形惡相,粗口爛舌,茶錢又話要一百蚊位,搵阿差去你度飲茶都得啦。

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-7-4 11:11 發表
【明報專訊】中國三大航空集團向歐洲空中巴士公司購買292架、總值高達2900億港元的飛機。美國波音公司隨後發聲明稱「令人非常失望」,稱是「地緣政治差異的分歧」限制了飛機出口,並希望中美對話。

滷味一邊打壓抹黑挑釁中國,一邊又想賺中國的便易!好事都是你尾國的?要臉不? ...
波音d飛機飛飛下空中爆炸,叫人點放心買得落手?

買左冇人座邊個賠?

中美貿易戰拜神又輸一仗

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2022-7-4 12:02 發表
借力打力,如果美國出面干涉必然會挑動歐盟神經,唔出手波音將來就連挑戰空巴的本錢都沒有...
扔啲錢出嚟,等佢狗咬狗骨都幾好睇,又可減持美元,而家使咁啲,價又高,空巴在大陸有大量後勤及生研發,暤接又袋番啲入自己袋。

美國可能又運用國家安全法, 阻撓今次交易.

引用:
原帖由 東方紅 於 2022-7-4 12:10 發表
但你惡形惡相,粗口爛舌,茶錢又話要一百蚊位,搵阿差去你度飲茶都得啦。
波音=飛行棺材唔買無壞

老未如願以償

引用:
原帖由 lpj88 於 2022-7-4 12:15 發表
美國可能又運用國家安全法, 阻撓今次交易.
噉交易就要在中國以人民幣進行了。

美國佬自食其果

波音啲機好似出咗好幾單大空難喎
唔好下下話政治問題
就算真係政治問題又點?
你做初一我做十五啫
唔係打完人望人唔還手咁弱智下話?

唔好樣樣都懶政治!
人哋 airbus 係大陸有整條生產線。
仲有比起波音飛機慳油20%
仲有 波音 737 Max 嘅致命設計問題。

比我都揀airbus 

美國企業巨頭冇得奶共叫失望,叫黃狗情何以堪? 

引用:
原帖由 天無眼 於 2022-7-4 12:04 發表
法仔搶贏番次,報一箭之仇😄,暫時2:1
法仔上次比人搶左潛艇單,今次搶返贏飛機,唔係1比1咩?

引用:
原帖由 東方紅 於 2022-7-4 12:10 發表
咪係
如果咁都仲同佢老尾買就真係黐L線

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2022-7-4 12:02 發表
借力打力,如果美國出面干涉必然會挑動歐盟神經,唔出手波音將來就連挑戰空巴的本錢都沒有...
波音蝕多幾年要執笠了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]