• 瀏覽: 406,637
  • 回覆: 228
  • 追帖: 8
+36
本主題由 YanNessIsMe 於 2023-6-3 23:19 關閉
引用:
原帖由 上環 於 2022-8-29 18:53 發表
本身都唔想講D咩,不過又見到班蠢撚係度話超哥做得差,我就話點差都差唔過柒婆啦

唔係咩?柒婆都可以比佢地吹到話引蛇,掘坑,而家超哥咪一樣做緊引蛇,掘坑咯

又有問題啊係咪好好笑啊

我一句講晒,做得衰得過柒婆的,就一定係引蛇,掘坑,明未啊,蠢撚
點差都好過上一任
至少比卡超大熱天時肯走出冷氣辧公室
去深水涉視察,走訪劏房,帶埋政務司司長幾個高官
係該區停留兩粒鐘,唔係出巡走馬看花
已經夠晒誠意
歷任特首未做過,佢已經算係邁出重要第一步
一個大官冇咁重官僚氣息,係好既開始
唔係要等到出大問題,至諗到要下鄉裝模作樣話去傾聽民意
十月施政報告出黎,呢個先係重頭戲,睇下佢未來施政計劃再講

引用:
原帖由 上環 於 2022-9-19 13:13 發表

或者咁樣講啦,自從黑暴後話要藍人團結之外,黑暴消失後已無必要再分顏色

因為對住一班無恥的人,無論黃藍,都只係有理說不清,誰大誰惡誰正確

就係而家香港的真實情況,只要唔犯法,你都吹佢地唔脹,係呢度之前普普講過

時版到而家都只係得一個君子貼,呢樣我都讚成,事實真係咁,玩左咁耐時版

亦睇左呢度d所謂高人的貼咁耐,唯一睇到就係日日呃水吹,咁都叫高人,叫專家

咁唔怪得我都可 ...
有左港區國案法,黃人同法輪撚就唔敢明目張膽出黎搞事
只有想盡方法借題發揮,做一啲幼稚小動作
悼念英女王就係最好例子,白痴都睇得出間接暗諷阿爺,英殖時代多美好
港人仲係懷念英國人統治
只不過係某啲藝人,完全缺乏政治sense,你去悼念等於去湊熱鬧
仲唔正中黃人下懷
而家網路上所謂小粉紅攻擊,真真假假邊個知,有幾多係法輪撚反串?
班仆街而家唯一能做,係網路利用某些事件搞分化
個啲過去吹捧女神,只不過係利用呢個女人作為分化工具
而家事實證明我之前論點係正確
講佢地背後係地產黨動員,有啲抬舉左佢地
直接講就係法輪撚反串
如果唔係邊有咁得閒,日日係度扮專家發文
我呢個被認定係1450,初一,十五至發表下謬論
真係乞米都得

引用:
原帖由 上環 於 2022-10-4 15:47 發表

我梗係唔讚同,原因好簡單,我重未中新冠,佢而家躺平,即係我地係度等中

但我唔讚同都無用,唯有博中左係輕症,無辦法,至於經濟方面唔關我事啦

我呢D退左休,日日等運到的人,自己預計捱多十零年就瓜老親,所有既野

留番比下一代人去諗啦
全世界專家都冇想過,疫情會咁多年都搞唔掂
寄望疫苗,變種仲快
保護功能失效,只防重症或死亡
擋唔到傳播,基本上疫苗等於廢左三分二以上功力
再加上自然群體免疫論都失敗
自然感染過,仍然有人痊癒後,短期之後再確診
簡單講,就係束手無策
時間拖越長,就出現一個最頭痛問題
經濟衰退,餓死的機會大於病死
除左中國仍然努力動態清零
全世界都放棄,回到物競天擇
聽天由命,挨得到繼續活下去,睇幾時唔好彩頂唔順死埋
我地呢啲老鬼
亂世蒼生,有一日過一日,抱怨都冇用

引用:
原帖由 上環 於 2022-10-4 21:13 發表

預計中國都唔捱得幾耐,始終經濟問題,唔知頂到幾時,有專家講可能頂多1-2年都頂唔住!
中國係冇法辦只有頂硬上
十四億人口個分母基數太大
1%比例就係好多人
加上中國老人好多
一放手躺平,醫療體系馬上崩潰
就算只俾重症去住院,都會逼爆醫院
每次封城除左工商業停擺,造成經濟損失
做親核酸檢測都以上萬人頭計
獲獲係咁人力物力投入,果啲成本好係野

上面班大佬應該一直有諗計
冇可能無限期咁落去

露一下面證明還活著
新聞版有人貼轉了,所以不再重複
台灣有個1450阿頭,成了浮屍
警方第一時間判定自殺結案,不用查啦
稍有常識都知,邊有人跳河自殺,除晒衫剩一條底褲
而且呢排天氣很涼,河水會好凍下
如此不合常理都可以輕率結案
再加上馬上冒出動機論
有個自稱女友的出黎話係感情因素
有此地無銀的感覺

大家推測做到網軍阿頭,可能知道太多
俾人懷疑可能有異心
被自殺不無可能
呢個時勢助紂為虐,做網路打手都唔安全
做人真係唔好做壞事
冇人料到現世報幾時黎

引用:
原帖由 上環 於 2022-10-14 17:49 發表

咦~你都重係度,無事就好,回你話就係我係頭頭,頭頭邊有咁易瓜柴

1450頭頭就差D,佢地話瓜左係台灣
師兄有所不知,死左果個頭頭真係大有來頭
係台灣行政院長蘇負昌啲頭馬
有名有姓泡頭的1450,領正式公家薪水做事
而且好串咁講過,自己有免死金牌
最終免死金牌都保唔住條命

「蘇貞昌王牌小編」亡!擁免死金牌創政壇撩妹金句 一張網軍圖卡卻跌落神壇

【記者莊淇鈞/新北報導】新北市五股區1號越堤道旁,昨天(11日)上午11時許在水岸邊發現一具僅著內褲的男性浮屍,經查驗身分後得知,死者為行政院有「王牌小編」稱號的29歲周姓男子。據了解,周男在行政院擔任小編期間,2020年曾被踢爆在公務時間於立法院製作網軍圖卡,引發熱議,當時遭各界狠酸「行政院變身網軍中央廚房」!國民黨更痛批是「網軍國家隊」
據了解,「王牌小編」周男2018曾擔任蘇貞昌參選新北市長的競辦幕僚,他當時最經典的就是推出一系列「政績告白語錄」,當時還掀起一波撩妹語錄風潮。周男當時曾透露,自己平常鬼點子就多,當時長官就曾對他們說,「你現在就是免死金牌,想做什麼就做什麼。」也因為有了長官給的「免死金牌」,周男也大膽玩創意,也因創意滿滿,甚獲當時蘇貞昌團隊賞識,最甚至跟著進到行政院,也成了「王牌小編」
https://tw.news.yahoo.com/蘇貞昌王牌小編-亡-擁免死金牌創政壇撩妹金句-張網軍圖卡卻跌落神壇-032720220.html

引用:
原帖由 上環 於 2022-10-14 18:21 發表

我唔係話佢唔係1450頭頭,我係話唔信係自殺,至於真實中係點死

台灣佬話咁咪咁咯,佢地講我地咪聽咯,反正台灣人都唔理,我地只係吹下水!
唔只呢一單
兩個禮拜前咪又一單
港女去台灣講書,無啦啦死係龍山寺公廁裡
話冇外傷排除他殺,又係自殺結案
搜索網路新聞進度,父母去左台灣處理後事
大佬呀自殺都要有死因,用咩野方法自殺都冇報告出黎?
係咪食藥自殺都冇講?如果係,食咩野藥可以咁安靜走左?
香港媒體都冇去追蹤,到底發生咩野事
佢老豆話個女性格內向冇朋友,諗野轉牛角尖
仲有幻聽,幻視,胡思亂想
一早知佢係咁,都俾佢去台灣讀書?

引用:
原帖由 上環 於 2022-10-14 20:45 發表

一直對於台灣都無咩好感,乜都係政治行先,至於文化就係禮崩樂壞

好事唔肯做,衰野學到足,只係睇到佢地某D新聞,用錢就可以解決

就知道佢地唔駛偷偷摸摸都可以解決某D仆街野,有錢大晒
我對呢單新聞睇法
就似陳同佳案
兇手同死者都係香港人
所以台灣政府完全唔在意緝拿兇手歸案
呢次死果個又係香港人,冇他殺嫌疑就草草結案
而且台灣媒體,人命唔當係大新聞報導
反過黎,如果死果個係美國人,會唔會比較重視
又或者咁講
如果有個台灣人係香港,發現係黃大仙或車公廟廁所內死亡
香港媒體會唔會唔當係大新聞報?
隨便打發一下就好?

維基睇佢啲資歷
佢其實好資深,司法,大法官,財經,外交...
係好多部門工作過
但係個女人負面爭議好多
幾個月前保守黨初選,點會選到個咁既人做首相?
又唔係初出茅廬,對呢個人唔了解?
係咪因為競爭對手係個印度裔
說穿了種族歧視,始終都要選返個白人
而家咪自食惡果

引用:
原帖由 上環 於 2022-10-21 11:31 發表

而家英國係由興變衰的年代,相信佢地換邊一個做首相都唔會有太大起色

除非回去上二世紀搶略時代,唔係的話,英國佬只有痴住美國佬做佢隻狗黎生存

唔係我睇死佢,而家係任佢換多幾個都只係繼續衰落!
跟錯大佬,美國狼子野心利用英國搞死歐盟
英國人笨到睇唔出?定係俾美國食定?
幾年前脫歐公投,係美國搞鬼
本來當年時任首相Cameron好老定
佢本人係反對脫歐
認為脫歐公投唔會過,咪辦個公投等啲支持脫歐者死心
點知最後翻轉,據講美國下左唔少功夫
歐盟三大巨頭德,法,英,美國整走其中一國,意在分化歐盟
當年歐債危機,希臘面臨破產,本來希腦係冇資格加入歐盟
咪又係美國高盛集團幫希臘做假帳混入歐盟
俾一個經濟體質爛國家加入歐盟,美國佬可謂賤到出汁
美國佬本性如此,自己國內問題千瘡百孔,邊個上台都搞唔掂
唔想俾其他國家超越,就係出古惑玩謝可能跟美國爭長短國家
英國自己攞黎衰,唔怪得人
沒落的英國,只能永遠做美國狗

引用:
原帖由 上環 於 2022-10-21 13:09 發表

你講起英國脫歐呢度我又記得,個陣睇新聞,話佢攪個脫歐公投,點知真係脫左,之后訪問D英國公民,個個都喊晒口,個陣好奇怪,又係你地要投脫歐,脫左又死老豆咁樣,想點先😅😅
當年就係有唔少政客鼓吹脫歐
連執政保守黨內都有人支持脫歐
金毛約翰遜就係保守黨內脫歐大將
其實一直黎唔到四成人支持脫歐
前首相認為與其成日有班人係度嘈嘈閉要脫歐
就承諾舉辧公投,一次過解決,輸左就唔好再嘈
佢冇念過公投會過,如果知道有機會過,佢唔會舉辦
好多人認為時任首相Cameron史上最年青有為首相
政治前途無可限量,點知呢獲一鋪清袋
唔只辭首相之位,仲辭埋議員,從此退出政壇

後黎睇外電報導,有歐盟官員私下鬧爆Cameron
點會做元首做到咁死蠢
公投唔係隨便可以拎出黎玩
兩個結果,只要其中一個結果出現
係政府無法承受之重,就唔應該同意拎黎公投
意思係話就算脫歐公投,首相認為政府勝算比較大
都係賭唔過

引用:
原帖由 上環 於 2022-10-21 15:47 發表

我反而想知係呢次公投有無做馬成份,又或者係班英豬知唔知脫歐後的好同壞

就等於班黃撚成日話要港獨,到底佢地知唔知港獨左之後香港點生存

淨係大陸唔比東江水你都有排頭痕,真係變番漁港就生存到?黃撚最大的笑話
脫歐公投通過,英國媒體嚇死,唔相信呢個結果
於是深入查點解明明唔會過,最後會翻盤
查到一條友係支持脫歐團體主要操盤手Dominic Cummings
佢好大方出黎接受訪問,詳細講解點樣玩呢場公投遊戲
後黎由佢口述內容,真人真事改編成電視電影   脫歐: 無理之戰
呢部係HBO電視電影,可以試下搵黎睇,你就知而家所謂民主投票
可以玩到咁出神入化
如果搵唔到唔緊要,下面有YT精簡版講述內容,大慨了解係咩野一回事
呢條友之後仲俾金毛請為首相特別顧問,後來因為爭議多辭職

https://www.youtube.com/watch?v=jaMb-Q6sVbs

引用:
原帖由 上環 於 2022-10-21 22:59 發表

睇完條片,唔係做馬喎,只係嬴戰略,即係話比人知,就算嬴面7成都好

但都係可以用部署黎嬴個結果,因為呢D公投,最尾都係要計算人心

所以真係要玩公投,民主呢家野,真係唔夠鬼佬黎!
條片只係講英國本土脫歐派點樣操作
仲有其他野
下面篇報導,顧用公關公司盜取個資做假民調,散播謠言
都算係作弊
當然未敢咁大膽,玩到係同意或不同意票上直接作弊
2016年美國總統選舉,特朗普都係搵呢間公司幫手

劍橋分析遭曝為英國脫歐編造假民調
https://www.rfi.fr/tw/歐洲/20180324-劍橋分析遭曝為英國脫歐編造假民調

引用:
原帖由 上環 於 2022-10-21 23:50 發表

所以侵侵就係咁嬴左,做左個痴線總統
所以而家所謂民主選舉得啖笑
唔識唔緊要,有錢請呢類公關公司幫手操作
一個package服務
台灣1450就係咁樣出黎,通常都係公關公司養
也有政黨自己養
公關公司養網軍,攻擊選舉競爭對手,反串倒亂
做條片街訪,問一般小市民對某位候選人意見
當然意見都係負面,問題係小市民全部都係自己人演
仲有所謂耳語部隊
派去公園或公眾場所,直接針對啲唔識上網阿伯,或三姑六婆
然後故意灌輸啲假消息去洗腦,有人聽左信以為真
一傳十,十傳百
都係呢啲公關公司的傑作
你諗唔到幾衰格都做得出黎
玩政治呢家野越黎越不擇手段

引用:
原帖由 上環 於 2022-10-25 19:47 發表

長州果件,福核王

比卡超:你同我鬥,唔岩班,睇到尾燈當你嬴
香港政治架構行政權最大
呢啲野我一早就話
成個政府部門都冇法辦對付司法覆核?
係政府有冇心去做
完全係做唔做既問題
如同果啲教協...唔駛動用到國安法
政府唔再承認,唔再出錢合作同資助
馬上要收當
原來咁簡單? 一早就可以做到
大學學生會最鐘意搞事,以前學校好似冇佢地符
後來校方割席,唔借地方,唔代收會費,唔承認
同樣要收皮
多年黎就係大縱容班人,個個有恃無恐
全世界都一樣,民不與官鬥
政府有心去反擊,冇可能俾條友玩到野