• 瀏覽: 406,562
  • 回覆: 1,454
  • 追帖: 8
+36
本主題由 YanNessIsMe 於 2023-6-3 23:19 關閉
引用:
原帖由 ahmei 於 2022-8-16 09:15 發表

暴大教畜長不敢出來說句話!
段狗點敢出黎講野,幫政府佢又唔會,因為佢幫緊美國佬,幫學生佢又驚國安法

呢個仆街而家只可以玩暗渡陳倉,而家最緊要係攪到佢無得再做暴大狗王,其他的之後再算!

引用:
原帖由 上環 於 2022-8-16 10:42 發表

段狗點敢出黎講野,幫政府佢又唔會,因為佢幫緊美國佬,幫學生佢又驚國安法

呢個仆街而家只可以玩暗渡陳倉,而家最緊要係攪到佢無得再做暴大狗王,其他的之後再算!
我以前就有個建議
要對付呢的不知所謂大學生
唔係冇方法
遷校
向深圳政府租地起新校舍
考到暴大的學生一律去內地返學住宿
唔滿意咪唔好讀
俾啲想認真讀書啲去讀,唔駛浪費學位俾啲黃思想的學生
又或者研究一下,暴大邊幾個學系最多學生搞事
比如法律學系,社會學系拆開分校,搬去內地上堂
學制全部照舊,只不過係人在內地就要守內地法律
睇你班仆街敢唔敢搞事

中大,港大,理大...塊地都唔知幾值錢
如果空左出黎仲可以起樓

引用:
原帖由 sclee1209 於 2022-8-16 12:26 發表

我以前就有個建議
要對付呢的不知所謂大學生
唔係冇方法
遷校
向深圳政府租地起新校舍
考到暴大的學生一律去內地返學住宿
唔滿意咪唔好讀
俾啲想認真讀書啲去讀,唔駛浪費學位俾啲黃思想的學生
又或者研究一下,暴大邊幾個學系最多學生搞事
比如法律學系,社會學系拆開分校,搬去內地上堂
學制全部照舊,只不過係人在內地就要守內地法律
睇你班仆街敢唔敢搞事

中大,港大,理大. ...
你呢個建議要政府敢先得,而家都重未係時候,軒涉既野太多,政府點敢敢做

引用:
原帖由 上環 於 2022-8-16 12:48 發表

你呢個建議要政府敢先得,而家都重未係時候,軒涉既野太多,政府點敢敢做
長遠黎講,要做就做啲有效規劃
如果只係炒左個姓段的
根本無濟於事
黃人入學後,唔會因為校長換人,思想會有任何改變
何況政府更加唔咁敢做,直接換校長
就話干預學術自主
遷校學生有得選擇,讀唔讀可以入學前就決定
並冇涉及干預學術

引用:
原帖由 sclee1209 於 2022-8-16 14:22 發表

長遠黎講,要做就做啲有效規劃
如果只係炒左個姓段的
根本無濟於事
黃人入學後,唔會因為校長換人,思想會有任何改變
何況政府更加唔咁敢做,直接換校長
就話干預學術自主
遷校學生有得選擇,讀唔讀可以入學前就決定
並冇涉及干預學術
理論上你岩,只係做起上黎極難,就算而家炒段狗都要經咁多魚論,何況你講的大學搬上深圳,班黃友即時震晒都得啦。

引用:
原帖由 上環 於 2022-8-16 14:51 發表

理論上你岩,只係做起上黎極難,就算而家炒段狗都要經咁多魚論,何況你講的大學搬上深圳,班黃友即時震晒都得啦。
其實理論有啲似國安法加完善選舉制度的概念
國安法黃人同黃政客唔敢搞事
但係仲會唔忿氣,想透過選舉再混入區議會或立法會
等機會再搞事,或者搞一堆小動作黎干預
改左遊戲規則後,連呢個門都封左
民主派冇左呢個戰場可以玩野,慢慢就係泡沫化
同理,如果真係學校可以搬到內地
相信絕大部分黃大冇膽敢去讀
係香港只要俾班仆街入到學
礙於國安法唔敢明目張膽,繼續潛伏謀定而後動
等下一個機會
呢啲人大學畢業後,又有人進入公務員體系或其他行業
我個觀念係壞人讀完大學係更加壞
大學係一個大染虹,好人好者入去都有機會被汙染
所以第一關就要封關
如果一間大學黃學生仲多過正常學生,又點會安心讀好書?

引用:
原帖由 sclee1209 於 2022-8-16 15:14 發表

其實理論有啲似國安法加完善選舉制度的概念
國安法黃人同黃政客唔敢搞事
但係仲會唔忿氣,想透過選舉再混入區議會或立法院
等機會再搞事,或者搞一堆小動作黎干預
改左遊戲規則後,連呢個門都封左
民主派冇左呢個戰場可以玩野,慢慢就係泡沫化
同理,如果真係學校可以搬到內地
相信絕大部分黃大冇膽敢去讀
係香港只要俾班仆街入到學
礙於國安法唔敢明目張膽,繼續潛伏謀定而後動
等下一個機會
...
係小學已經係黃友基地,所以要做就要由小學做起!

引用:
原帖由 上環 於 2022-8-16 15:30 發表

係小學已經係黃友基地,所以要做就要由小學做起!
呢個比較難,小學係免費強迫教育
大學或大專以上係高等教育,冇人可以逼你去讀
可以自行選擇讀邊間大學或者唔讀
小學,中學問題係黃教師教壞人
黃教師何來?
咪係啲人後進入高等教育
可能進入之前就變黃或者入大學後變黃
畢業後從事教職誤人子弟
如此惡性循環
小學生唔會互相學壞
大學就唔同,佢地有各式各樣社團同組織
尤以學生會就係黃色最太毒窩

呢單新聞又要多得高質香港人,死埋人啦,十一歲男童,唔駛講又係無得告

家人又唔知會唔會告疏忽照顧兒童,仆佢街,睇到黑暴掟汽油彈多,十一歲都玩放火啦

樂富邨縱火案|11歲童涉走廊點燃衣物釀兩傷 六旬婦搶救1日不治

黃大仙樂富邨昨日(18日)發生縱火案,一名11歲男童涉嫌於走廊以香枝點燃起火單位門外掛著的衣物,導致兩人受傷,包括一名66歲婦人吸入濃煙危殆,男童昨日涉嫌縱火被捕。命危婦人被送往伊利沙伯醫院搶救,惟延至今日(19日)晚上9時29分,證實不治。

事發昨午2時許,樂富邨樂東樓3樓一個單位冒出濃煙,消防人員破門後發現一名姓李(66歲)婦人倒臥大廳昏迷不醒,另一名34歲菲律賓籍女住客,亦吸入濃煙不適,兩人被送院救治。

警方昨日於現場調查後,拘捕一名11歲男童,懷疑他於上址走廊以燃燒中的香枝,點燃涉事單位門外掛着的衣物,原因不明。男童昨日由母親陪同坐警車返警署,他被帶上警車時,一度向在場傳媒舉中指指罵。案件由黃大仙警區重案組跟進。

https://www.hk01.com/突發/805924/樂富邨縱火案-11歲童涉走廊點燃衣物釀兩傷-六旬婦搶救1日不治

引用:
原帖由 上環 於 2022-8-21 15:13 發表
呢單新聞又要多得高質香港人,死埋人啦,十一歲男童,唔駛講又係無得告

家人又唔知會唔會告疏忽照顧兒童,仆佢街,睇到黑暴掟汽油彈多,十一歲都玩放火啦

樂富邨縱火案|11歲童涉走廊點燃衣物釀兩傷 六旬婦搶救1日不治

黃大仙樂富邨昨日(18日)發生縱火案,一名11歲男童涉嫌於走廊以香枝點燃起火單位門外掛著的衣物,導致兩人受傷,包括一名66歲婦人吸入濃煙危殆,男童昨 ...
男童好似冇咩家教。
闖禍後毫無懼色。

引用:
原帖由 ahmei 於 2022-8-21 16:18 發表

男童好似冇咩家教。
闖禍後毫無懼色。
大人唔教,小朋友點會知出事,所以我唔鐘意而家d唔打得教育

我地以前細個咪又係要打先聽話,睇見而家d教育方式就係覺得出問題!

引用:
原帖由 上環 於 2022-8-16 10:42 發表

段狗條撚樣根本同吳傲雪夾撚埋,做場戲抹黑警隊!

引用:
原帖由 上下同欲 於 2022-8-21 17:48 發表

段狗條撚樣根本同吳傲雪夾撚埋,做場戲抹黑警隊!
吳傲雪好似走左佬啦,聽講話去左台灣!

本身都唔想講D咩,不過又見到班蠢撚係度話超哥做得差,我就話點差都差唔過柒婆啦

唔係咩?柒婆都可以比佢地吹到話引蛇,掘坑,而家超哥咪一樣做緊引蛇,掘坑咯

又有問題啊係咪好好笑啊

我一句講晒,做得衰得過柒婆的,就一定係引蛇,掘坑,明未啊,蠢撚

係咪好神奇喱!原來一句引蛇,掘坑,真係唔駛輸架,點配都係嬴

之前唔知講呢二句說法的人或者係蠢撚,而家睇到我咁講,你地有咩感受咁呢?

真係好想知咯再唔係我加多幾句咒語都重得,點會輸

信超哥,信中央,信亞爺,亞爺最鐘意玩的就係引蛇,掘坑架啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]